/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 151.
    +40 -2
    not: kankalarım, hafta sonu çok hızlı gittim ama hafta içi ne yazık ki aynı şekilde olmuyor. öncelikle hikaye geldiğim yaşa kadar ilerleyecek. yani 25 yaşıma kadar. bu gün yazabildiğim kadar yazmaya çalışacağım. okuduğunuz için teşekkürler. başlıyorum.

    en son ilkokuldan mezun olduğumdan bahsetmiştim. oradan devam ediyorum.
    okulumuzda mezuniyet töreni olmadı. son gün aldık karnelerimizi, önümüzde ki 4 yılı heyecanla bekledik. oks olmuştu ve sonuçları bekliyorduk. çoğu insanın aksine benim sınavım iyi geçmişti. fakat iyi geçtiğini kimseye söylemiyordum. çok uzatmayayım sonuçlar açıklandı. gayet iyi bir puan almıştım. iyi dediğim öyle derece değil. dershanede yapılan denemelerden 10 puan kadar fazla. bu puan beni o şehirde bir anadolu lisesine yerleştirmeye yetiyordu. zaten sınıfta en yüksek üçüncü puan, okulda ise ilk on içindeydim. bildiğiniz liste asmışlardı kapıya. bu kısımlara sonra geleceğim. ama ailevi meselelerden bahsetmem lazım çünkü o üç aylık yaz tatilinde yine beni derinden etkileyen bir kaç olay yaşandı hemde eş zamanlı olarak.

    o süreçte en büyük abim kendine dükkan açmıştı. hatta nişanlanmıştı. evde küçük bir nişan olmuştu. abim bence kıza aşık değildi. çünkü ben abimi dükkanı ilk açtığı zaman başka bir kızla tartışırken görmüştüm. böyle kol tutmalı, çekmeli falan. zaten görücü usulü olmuştu. evde bu nişandan sonra evleneceğin kadın eğlendiğin kadın olmasın, akıllı kocasına bağlı, itaatkar, gerektiğinde aza kanaat eden, yüzünü yere eğmeyecek temalı konuşmalar geçiyordu. işin garibi bunları abim kendisi diyordu. eğer bir kadına aşıksan bu dediklerin bence ikinci planda olmalıydı. yani kadını seviyorsun ki nişanlanmışsın, o özellikleri olmasa nişanlanmazdın zaten amk. müstakbel yengem iyi bir tipti, muhafazakar bir ailenin lise terk, tesettürlü kızı. babası esnaf orta halli bir adam. nişanlandıklarında 17 yaşındaydı, bir ay sonra 18 oldu.

    bu üç aylık süreçte tüm aileyi şok eden bir şey daha yaşandı. bir haziran günü sabah saat 4 falan galiba kapı çaldı. kapıyı açtık evin içine 4 polis daldı. büyük abim baksırlı falan asdfasdf. benim ayaklar zangır zangır. ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. neyse adamlar evi aradı. babamı göz altına alıp gittiler. daha önce bahsetmiştim babam gariban bir memur. hatta size görevini anlatayım. birimler arası dosyaları taşımak. yani birinci kattaki dosyayı çıkıp üçüncü kattaki adama vermek. ama o zamanlar zaten bir tutuklama furyası başlamış gidiyor. her gün bir ilçede kaymakam, belediye başkanı, memurlar işçiler tutuklanıyor. şimdiden söyleyeyim. 6 ay sonra ilk duruşmada hakim bir cümle bile dinlemeden beraat verdi. ama o kaymakamlardan, başkanlardan haber yok... babam galiba arada kaynamış amk. tabi önemli olan bu değil bu süreçte yaşadıklarım. hangisini ilk anlatsam şaşırdım. kronolojik sırayı kuramadım kafamda.
    2. en büyük abim zaten şehir dışında mühendislik okuyor.o günlerde de orada zaten bütlere kalmış.o yaz boyunca en fazla 10 gün gelmiştir eve. benim bir büyüğüm öss kasıyordu girdi sınava sonucu bekliyordu.

    ikinci kısım 2 saat sonra gençler. ekran başında beklemeyin.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      Anladim abe
      ···
   tümünü göster