/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 376.
    +38 -1
    gıcık olduğum grup aslında yaptıklarından dolayı benim sinirlendiğimi bilmiyordu. onlara göre komiklik, şakalar... ama aslında sınıfta dikkat çekme çabaları ve bu amaçlarında beni kullanmaları hoşuma gitmiyordu.
    sınıfın en zorladığı ders tabi ki tarihti. milli eğitim vermiş kitabı hoca anlatıp anlatıp geçiyor motor takmış mübarek. işin yoksa çalış o kadar sayfayı. son sınavlar geldi. tarihten hoca kitabı bitirmiş. son yüz küsur sayfadan sorumluyuz. sınav 10 soru klagib. nereyi çalışacaz amk. o yüz sayfada 120 başlık var.
    ben zaten çalışan bir öğrenciydim. her sınava çalıştığım gibi çalıştım. sınıfta kopya hazırlayanlarda vardı. hatta bende sıraya falan yazdım baya bir şey. sınav öncesi teneffüs görüntüsünü bilirsiniz herkes gömülmüş bir şey yazıyor. sınav başladı. hoca kağıtları dağıttı. baktım sorulara 5 tanesini biliyorum. başladım yazmaya. ama çok mutluyum çünkü 50 puan oradan öbür 5 soruyu da sıkarım. al sana mis gibi 60-65 arası not. önceki notlarda o civarda ya 3 düşecek ya 4 ohhhh. sınavda yer değişimi yapıldı ama ben yerimde kaldım. çünkü hocanın sevdiği öğrencilerdendim. tam ön sırama da gitarcı geldi. arkaya dönmüş diyor ki kağıdı açık tut. dönüp bakacağım.
    sınavda ben çözerken hoca bir baktım masasından hışımla kalktı bana doğru geliyor altıma sıçtım. o an baktım gitarcının dizinde kağıt. herhalde hoca onu yan oturmuş ve kafasını eğik görünce şüphelendi. çocuk hocanın kalktığını duyunca dizini salladı kağıt yere düştü. ayağıyla yan sıraya itti. hocanın bize doğru geldiği koridor değilde diğer taraftaki koridorda yerde duruyor. hoca buna dedi ki kalk bakayım ayağa. sırasının altına baktı yok. o anda bir baktım kopya da koridorda olduğu yerden gitmiş. olayı anlamaya çalışırken bir baktım kağıt arkaya doğru bana yaklaşmış. beynim yandı dedim nasıl oldu bu gitarcı yapamaz bunu hocayla konuşuyor o sırada.bir baktım yan sıradan bir kız bana el kol yapıyor al onu hoca görmesin. ayağınla sürükle demeye çalışıyor. ona ne girdiyse. bende o an boş bulunup alıyorum tam ayağımın altında kalıyor kağıt. hoca o arada ceplerini boşalttı falan. hiçbir şey bulamadı. kağıdına baktı 2 soru yapmış biri yarım. hocada nasıl bir huurysa tamamla yarım kalan sorunu dedi. çocuğun yüzü züt şeklini aldı. ama pişkin de bir şey. hocam siz başımda beklerken yazamıyorum, belki ben sorunun bu kadarını biliyorum, soru bence tam falan diyor hoca iyice fıttırdı aq. hoca gitti masasından onu izliyor ama gözler hep onda. bende korktuğum için sırama yazdıklarımı silmeye çalışıyorum. hoca 5 dakika sonra geldi baktı sorunun kaldığı yerden sonraki kısmı full yanlış. hoca kağıdı aldı bunun. bu hocam kanıtınız yok falan diyor. bunu yapamazsınız... hoca da kudurdu tabi istediğimi yaparım deyip duruyor . inatlaşma oldu aralarında. hoca bu kez gitarcının yanındaki bebeye sardı. sen görmedin mi? nasıl görmedin? ben masamdan gördüm. hırsızlığa ortak oluyorsun dedi. ama hoca bağırarak konuşuyor. sonra çocuğa dedi ki söylersen sana 100 vereceğim çocuk dedi ki hocam valla bilmiyorum. hoca daha çok çığlık atmaya başladı. bu kez bana dedi sen görmedin mi? bak bu suça ortak olma...
    hayatımın dönüm noktası tam bu an aslında. üstüme yapışması gereken karakteri bulduğum an. dedim ki, hocam görsem ve söylesem sınıf arkadaşımın başı belaya girecek. söylemezsem sizin bana olan güveniniz kırılacak. arada kalmak istemiyorum.bu laf aynı zamanda bir ikrar içeriyordu tabi. bu bağırmayı kesti. ama o sizinde hakkınızı yiyor... diye kul hakkı klişesi yaptı. ben lafa devam ettim. aslında amacım biraz ortalığı karıştırmak, hocayı gaza getirmek. dedim ki hocam zaten söylesem bile ne olacak, kağıdını zaten aldınız. kağıtta yazdığı kadar not verirsiniz. gitarcı arada lafa atlayıp atar yapıyor. neyi söyleyeceksin yaaa... çattıkk ağğbii. lafa devam ediyorum zaten velisi gelir konuşunca falan tatlıya bağlanır.ben arada kalırım ben hiç karışmasam daha iyi dedim. hoca iyice gaza geldi. beni ne sanıyorsun ben buna göz yumar mıyım? ama bu kez bana bağırıyor hatta daha fena. o bağırırken bende sesimi yükselterek araya girdim. tek nefeste duraksamadan. \\\\\\\\\\\\\\\'sizi görünce yere attı. yan sıradaki x\\\\\\\\\\\\\\\' te ayağıyla sürükleyip saklamam için bana verdi\\\\\\\\\\\\\\\' hoca hemen ver o kağıdı bana dedi eğildim verdim. sınıfta herkes birbirine bakıyor. gitarcı mal dondu. sadece bakıyor. sonuç o sınavdan sıfır aldı. ben sınavdan yüz aldım. tarih o dönem 5 geldi çünkü 2 sözlüm de yüzdü. kağıdı ayağıyla sürükleyen kızın hoca kağıdını aldı galiba 40 falan almıştı. daha sonra gitarcının velisi geldi. hoca nuh dedi peygamber demedi. müdür affedelim falan demesine rağmen kınama cezasını aldırttı çocuğa. birde sınıfta bize, arkadaşınız dışlanmayı göze alıp doğruları söyledi bunun bir ödülü ve buna mecbur bırakanın bir cezası olmalı dedi.
    sınıfta niye böyle yaptın diyenlere. hayatımda ilk kez hayvan gibi atar yaptım. çünkü gitarcı yüzünden kendimi yakamazdım. o yan sıradaki kız niye kağıdı bana itti. hoca kağıdı benim ayağımın altında görse suçlu ben olurdum. siz kendinizi kurtarmaya çalışırken ben niye kendimi riske atayım. kopya çeken gitarcı, hocayı kışkırtan gitarcı, hocayla beni karşı karşıya getiren gitarcı, kağıdı sıramın altına atan x,suçlu ben .. temalı konuşma yaptım. sınıfta evet haklı diyenler çoğunluk oldu. sınıfta o olay artık şöyle hatırlanıyordu. sira sayi sifati haklı. gitarcı hocayı çok kışkırttı, hoca çok sinirlendi... işin aslı tabi başka amk gitarcısı, şimdi buna gül.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +4
      Ulan kesin o kağıttan kopya çektin aqnsnnwmf
      ···
      1. 1.
        +3
        yok kanka yerde ayağımın altındaydı.
        ···
    2. 2.
      +2
      pgibopat mı lan bu tarihçi
      ···
    3. 3.
      +2
      Yazzzzssns
      ···
    4. 4.
      +2
      Olm yazsana öldün mü bin
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster