/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 526.
    +28 -1
    okuduğum bölüm hazırlıkla beraber 5 yıldı. babamla kayıt olmaya gittik aynı zamanda ingilizce seviyemi belirlemek için sınav olduk. okul gayet güzeldi. bana devlet yurdu da çıkmıştı. hatta bursta çıkmıştı ama burs çıktığını aileme söylemedim ki daha çok para göndersinler. daha sonra memlekete döndük. hazırlık falan yaptık. alışverişe çıktık. istediğim şeyleri alamadım yine.

    sonunda büyük gün geldi. otobüse bizim memlekette bindim. aşti\'de indim. oradan dolmuşla yurduma geldim. zaten aştiye de baya yakınmış. yurda yerleştim ama ben hayatımda böyle rahatsız ve iğrenç bir yer görmedim amk. bir odada 8 kişi kalıyoruz. ben memlekette evimizde 6 kişi kalırken sinir krizi geçiriyordum. duşlar ve tuvalet tüm kat için ortaktı. oda arkadaşlarımın sadece 1 tanesi benle yaşıttı. odada son sınıfta vardı, okulu uzatmış olanda. yurda son giriş gece on ikiydi.

    okulun ilk yılı hazırlıktı. yapılan seviye tespitte en alt seviye olduğumu öğrenmiştim. hazırlık denen yer adete bir aşure. 81 şehrin 81\'inden hatta bütün ortadoğu ve afrikadan insanlar var. kimi orada bizim gibi hazırlık okuyacak kimi daha türkçe öğreniyor. okula gitmek için sabah beni yurdun önünden servis alıyor. okula getiriyor. sınıfa giriyorum. herkes birbirine çekingen ama sıcak bakıyor. sınıfta her bölümden insan var. ders başlıyor hoca geliyor. hazırlıktaki hocalar bizden
    genel olarak 10 yaş büyük. yaşlı olanlar bile bizden daha genç ruhlu. çok anlayışlı ama disiplinliler verilen her ödev kontrol ediliyor. yoklama her ders var. sınıf arkadaşlarımın hepsi kafa dengi ve saygılı çocuklar. sevmediklerim de var ama aramızda bir gerginlik yok.
    daha önce aldığım kararlardan ilki ve en önemlisini uygulamaya koymak için kendimi gaza getiriyorum.
    1- çekingen olmayacaksın. çekingenlik =eziklik. artık ne seni yargılayacak bir ailen var ne de bu insanlarla önceden tanışıyorsun. sadece seni tanıyorlar aileni, evini bilmiyorlar.
    2- konuşkan ol. insanlarla ilişki kurmaya çekinme
    3- hata yapmaktan korkma.
    4- hayır demeyi öğren. açık konuş. seni ilgilendiren konularda kimseye hesap vermek zorunda değilsin.
    tüm bu kurallarımı uygulamaya o gün başlıyorum. bugün de üstüme yapışmış durumdalar. inanın bu kuralları uygulamaya başladığım günden itibaren okulun her günü eğlenceli hale geliyor. sabah servise biniyorum. kendime bir kaç arkadaşta yapmışım. tüm servis bizim kahkahalarımızı dinliyor. servisten iniyorum sınıfa giriyorum. tüm sınıf benim esprilerim ve benim üzerimden yapılan esprilerle çalkalanıyor. hoca kim bu fotoğraf hakkında speaking yapmak istiyor, kim bu metni okuyacak, kim tahtaya çıkacak dediğinde hep atlıyorum. o kadar çok hata yapıp o kadar çok şey öğreniyorum ki. hoca tahtada her hata mı düzeltiyor. sınıfta millet soru sormaya çekiniyor. ben ve benim gibi olan bir kız adeta susmuyoruz ve ikimizin ingilizcesi gözle görülür bir farkla gelişiyor. düşünün sınıfta ingilizce konuşmaya çekinen falan olursa ben motive ediyorum. \'sınıfta kimse bilmiyor ingilizce hepimiz rezil durumdayız bize rezil olamazsın\' tarzı konuşmalar yapıyorum.

    hazırlık aynı zamanda ankarayı keşfetme zamanlarım. çakma kitap almak için ilk olgunlara gidiyorum. oradan başlayıp tüm kızılay, tunalı, bestekar, emek, bahçeli, çayyolu, park caddesi diye gidiyor zamanla. hayat o yıl çok güzel gerçekten.
    karı kız meselesine gelirsem hazırlıkta bir kızla tanışıyorum. kız bizim sınıfta ama ilk iki hafta gelmedi okula. bizim varlığından bile haberimiz yoktu. bir gün sınıfa biri girdi. biz yeni hoca sandık. kuaförden çıktığı belli olan saçlar, makyajlı bir surat ama yok böyle bir güzellik, yemyeşil gözler. üstünde dar bir pantolon ve beyaz bir gömlek ama dekolteli falan. ayağında topuklu ayakkabı. zaten o sınıfa girmeden ayakkabı sesi ve parfüm kokusu geldi sınıfa öyle bir ciksilik ve güzellik. hatta size kime benzediğini söyleyeyim. star tv\'de haber sunan bir kadın var ece belen atrek onun biraz daha kilolusu. her gördüğümde aklıma o geliyor.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster