1. 101.
    +3
    okanokan1 yanlis hatirlamiyorsam bir entrysinde yazmisti, sigara ve masturbasyon veya cesitli aliskanlik-bagimliliklarin sanki hayatimizdan ciktiktan sonra bizi cok ileriye goturecegi zannina kapilidigimizi. Bu isler biraz karigib esasen, yani y=gercek fayda/beklenti egrisine gore hissettigin ya da gerceklestigini dusundugun fayda degisiyor. Beklentin cok yukcikse, aldigin gercek fayda normal beklentiye gore tatmin edici seviyelerde olsa bile ise yaramadi veya az fayda sagladi gibi dusunulebiliyor. Ben bu tarz islerde kisinin ruh halinin deneyi dogrudan etkiledigini dusunuyorum. Ama soyle bir nokta da var ki , eger gercekten birseylerin yolunda gitmedigini hissediyorsan da yapimasi zaruri hale geliyor. Ben sahsen 60 gun kadar tecrube ettim. Beklentim normal duzeylerdeydi cunku denklemimde akil da vardi. Isin mantigini kavradigim icin gercekte ne olup bittiginin de farkindaydim, bu sayede sihirli degnekten mucize bekler bir halim yoktu yani beklentim uc degildi ve oldukca iyi sonuclar da elde etmistim. Eger is bagimlilik noktasina geldiyse yapilmasinda fayda var. Ama yine en basta belirttigim gibi, bunlar kadro derinligini saglayan yedek futbolcular gibidir. Belli bir kadro derinligi olmadan sampiyonluk cok zor, ama kadro derinliginin olmasi seni sampiyon yapmaya tek basina yetmiyor.

    duzeltme: cok ileriye goturecegi degil de sanki hayatimizdaki en buyuk sorunlarin bagimliliklar vs oldugunu zannettigimizi ve bunlardan kurtulunca cok buyuk ilerleme katedecegimizi dusundugumuzu yazmisti, ben biraz yorum kattim.
    ···
    1. 1.
      0
      Kanka ya Türkçe karakter kullansan çok güzel olucak ahshajshsjhahsjash. Hani içerik de güzel okumadan geçemiyorum gözüm gibiliyor. 2 senelik entry ama bir not olsun teşekkürler *
      ···
   tümünü göster