1. 101.
    +2
    kanka alfa yer verir mi alfa adam emir alır mı amq diye bir şey yok. güzelce istenirse ve harbiden de her zaman oturdukları yerse verirsin. tabi bu olaydaki nüansları orada olmadığım için değerlendirme şansım yok ve bu tarz durumlarda gerçekten de bir sürü ihtimal var. yani orada olmadığım için kesin hüküm veremem fakat ihtimalleri kabataslak olarak sıralayacak olursak;

    kaşarca istemiştir ağzının payını verip yer verirsin. tabi bu ağzının payını verme olayını davarca değil nabza göre şerbet vererek yaparsın. veya hiçbir şey söylemeden yer verirsin. ama çevredekilere ve o kızlara pasif bir izlenim yaratmadan bunu yaparsın. veya yer vermezsin ve bunu kendi haklılığını karşıya uygun bir şekilde anlatarak yaparsın. hatta bunun üstüne kendi haklılığını ispat ettikten sonra kıyak olsun diye yer verirsin.

    bunların hepsi anlık gelişen ve farkındaysan her adımında nüans barındıran ihtimaller. karşıdakinin ne tak olduğuna, anlık pgibolojisine, toplumun o an onun üzerinde olan etkisine ve daha bir sürü etmene bağlı olarak farklı sonuçlar elde edebileceğin ihtimaller.

    tabi bu ihtimallerde senin ne olduğun da çok büyük bir öneme sahip burası da senin bileceğin ve değerlendireceğin kısım.

    eğer o an konuştuğun eleman bu davarlığa sahipse zaten gibtir et. o an terk et orayı ne işin varsa onla ilgilen bunu sorman baya hata. fakat şunu bilesin ki suç onda olduğu kadar da sende. bu arada o an konuştuğun davar bunu yapıyor ama başkasına yapabilecek miydi? yani içsel olarak sana bu davarlığı yapma cüretini nereden alıyor? acaba bu durum neden gerçekleşti? bu tarz soruların cevabını kendi sergilediğin tavırda ve kendinde arayıp bulmalı ve gerekenleri yapmalısın ki böyle davarlıklar gerçekleşince bile senin kusurun olmadığını, tamamen karşının davarlığından kaynaklı olduğunu bilesin ve ona göre hareket edesin.

    edit: ha aklımda geldi de ikinci durum için konuşuyorum. yazdığımdan her türlü orayı terket anlamı çıkmasın sakın. yani gidip araya girene kardeş biz konuşuyorduk üçüncüye tak yemek düştüğünü öğretmediler mi sana tarzı nabza göre şerbet gözetilerek dozunda bir esprili yaklaşım da bulunulup vücut diliyle de -elini omzuna koymak veya ne bileyim yüzüne gülerek konuşmak vs- destekleyebilirsin.
    ···
   tümünü göster