/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +86 -8


    biliyoruz ki burada bir çok liseli hatta üniversite kazanıp matematikten anlamayan bir çok arkadaş var bu durum hakkındaki deneyimlerimi ve önerilerimi sizinle paylaşmak istiyorum





    1. korkmayın!



    matematikte başarısız olmanın sebeplerinden en bilineni matematik korkusudur. genellikle "ben hata yaparım", "o kadar zaman uğraştım yapamadım herhalde ben aptalım" gibi cümleler duyarız veya söylemiş olabilirsiniz fakat bu kelimeler sadece bir savunma mekanizmasıdır eğer bunu yok etmezseniz korku kazanır cesur olun ve bir yerden başlayın.

    not: zaten buraya kadar okuduysanız başlamışsınız demektir. :-)





    2. sorunların üstüne yürüyün ve acele etmeyin!



    bir soruda takıldıysanız bunu matematik bilen birisine göstermeyin, üstünde uğraşın başka çözülmüş sorulara bakın, formülleri gözden geçirin silin, çizin, karalayın eğer baktınız çözülmüyor o zaman başka birisine gidebilirsiniz. başkalarının "ben 40 dakikada 50 soru çözüyorum", "ben dakikada 2 soru çözüyorum", "ben ters takla atarken çözüyorum" gibi laflarına takılmayın eğer bir problemi kendiniz hallederseniz o problem bir daha karşınıza geldiğinde sizin için tereyağından kıl çekmekten daha da basit olur. sizin için zaman değil pratik önemlidir. şöyle düşünün 10 dakikada da yemek pişirilir 2 saatte de peki hangisi üzerinde daha çok uğraşılmış ve emek harcanmıştır? tabi ki en çok aşamadan geçen ve mükemmel olması üzerinde durulan.





    3. matematiğe nereden başlamalıyım?



    matematikte başarısızlığın bahanelerinden biri de "benim temelim zayıf" sözüdür. ben buna inanmıyorum matematiğin temeli sayılar ve dört işlemdir. matematikteki konular birbirleriyle bağlantılıdır. isterseniz trigonometriden başlayın, ister kümelerden ya da logaritma fakat düzeyinize göre iyi bir konu anlatımlı kitap bulun bunun hakkında size öğretmenleriniz yardımcı olacaktır.

    ayrıca youtube da bir çok eğitim videoları var bunları ek olarak takip edebilirsiniz fakat tek kaynak bunlar olmamalıdır.





    4. kitap okuyun



    kitap okumak size okuma hızı, anlama kabiliyeti, yorumlama kabiliyeti gibi bir çok beceri kazandır. bu özellikler matematikte ve hayatın her alanında bize gereklidir.





    5. son olarak...



    matematiği sevmeye çalışın. başarıyı ancak ve ancak çalışmak ile buluruz. ders çalışmak için kendinizi hayata kapatmanıza gerek yok çıkın, gezin, oynayın fakat ders için belirli bir zaman ayarlayın ve bu zamandan şaşmayın disiplin çok mühimdir. başarısız olduğunuz durumlarda üzülmeyin sonuçta bir newton, einstein, cahit arf değiliz onlar bile matematikte hatalar yapmış olabilir. :-)

    başarılar! :-)


    ···
   tümünü göster