/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +86 -8


    biliyoruz ki burada bir çok liseli hatta üniversite kazanıp matematikten anlamayan bir çok arkadaş var bu durum hakkındaki deneyimlerimi ve önerilerimi sizinle paylaşmak istiyorum





    1. korkmayın!



    matematikte başarısız olmanın sebeplerinden en bilineni matematik korkusudur. genellikle "ben hata yaparım", "o kadar zaman uğraştım yapamadım herhalde ben aptalım" gibi cümleler duyarız veya söylemiş olabilirsiniz fakat bu kelimeler sadece bir savunma mekanizmasıdır eğer bunu yok etmezseniz korku kazanır cesur olun ve bir yerden başlayın.

    not: zaten buraya kadar okuduysanız başlamışsınız demektir. :-)





    2. sorunların üstüne yürüyün ve acele etmeyin!



    bir soruda takıldıysanız bunu matematik bilen birisine göstermeyin, üstünde uğraşın başka çözülmüş sorulara bakın, formülleri gözden geçirin silin, çizin, karalayın eğer baktınız çözülmüyor o zaman başka birisine gidebilirsiniz. başkalarının "ben 40 dakikada 50 soru çözüyorum", "ben dakikada 2 soru çözüyorum", "ben ters takla atarken çözüyorum" gibi laflarına takılmayın eğer bir problemi kendiniz hallederseniz o problem bir daha karşınıza geldiğinde sizin için tereyağından kıl çekmekten daha da basit olur. sizin için zaman değil pratik önemlidir. şöyle düşünün 10 dakikada da yemek pişirilir 2 saatte de peki hangisi üzerinde daha çok uğraşılmış ve emek harcanmıştır? tabi ki en çok aşamadan geçen ve mükemmel olması üzerinde durulan.





    3. matematiğe nereden başlamalıyım?



    matematikte başarısızlığın bahanelerinden biri de "benim temelim zayıf" sözüdür. ben buna inanmıyorum matematiğin temeli sayılar ve dört işlemdir. matematikteki konular birbirleriyle bağlantılıdır. isterseniz trigonometriden başlayın, ister kümelerden ya da logaritma fakat düzeyinize göre iyi bir konu anlatımlı kitap bulun bunun hakkında size öğretmenleriniz yardımcı olacaktır.

    ayrıca youtube da bir çok eğitim videoları var bunları ek olarak takip edebilirsiniz fakat tek kaynak bunlar olmamalıdır.





    4. kitap okuyun



    kitap okumak size okuma hızı, anlama kabiliyeti, yorumlama kabiliyeti gibi bir çok beceri kazandır. bu özellikler matematikte ve hayatın her alanında bize gereklidir.





    5. son olarak...



    matematiği sevmeye çalışın. başarıyı ancak ve ancak çalışmak ile buluruz. ders çalışmak için kendinizi hayata kapatmanıza gerek yok çıkın, gezin, oynayın fakat ders için belirli bir zaman ayarlayın ve bu zamandan şaşmayın disiplin çok mühimdir. başarısız olduğunuz durumlarda üzülmeyin sonuçta bir newton, einstein, cahit arf değiliz onlar bile matematikte hatalar yapmış olabilir. :-)

    başarılar! :-)


    ···
  1. 2.
    +2
    Diyosun mm
    ···
    1. 1.
      +1

      ANANI ÖĞRENDiM

      ···
  2. 3.
    -1
    Kopyala yapistir putperesti bu arada
    ···
    1. 1.
      0
      alıntı veya çalıntı yok alıntı olsa kaynak bölümü eklerdim sadece resimleri webden aldım
      ···
  3. 4.
    +19
    ANLAT MORUQ DiNLiYORUM

    http://c12.incisozluk.com...11504/6/2775746_of1f7.jpg
    ···
    1. 1.
      0
      Gerçek hayatta bunlar ne işimize yarayacak demeyin. Bal gibi yarıyor işte. Bir kiriş hesabıdır, sehim hesabıdır, hep matematik bunlar.
      ···
  4. 5.
    0
    imganı yok okumam
    ···
  5. 6.
    +7 -2
    Sözelim ağla bin
    ···
    1. 1.
      +3
      Burger King e hoşgeldiniz içeceğiniz büyük boy olsun mu
      ···
  6. 7.
    0
    Liste var rez
    ···
  7. 8.
    0
    Uzun yazı var şuku
    ···
  8. 9.
    0
    Rezerved
    ···
  9. 10.
    +11
    inciye matematik öğretmek, hayatının büyük hatalarından biri
    ···
  10. 11.
    0
    Reserved
    ···
  11. 12.
    +2
    ilk kez bir başlığa hakkettiğini düşünerek şuku verdim helal olsun
    ···
  12. 13.
    +2 -1
    3. sınıf matematik öğrencisiyim beyler. matematikte teorem herşeydir. eğer matematiği adam gibi öğrenmek istiyosan araştırman gerekli. mesela; türev alırken üstü bir eksilt ve üstü çarp. yani x^3 iken 3x^2 oldu. ama neden böyle ? nerden geliyo ? limit le arasındaki bağlantı ne ? türev in tanımı nedir ? geometrik yorumu nasıldır ? gibi.
    ···
    1. 1.
      0
      Lise türevi integrali atsam çözebilir misin en babasını. Lise tabi
      ···
      1. 1.
        0
        yolla mesajdan bakarım panpa
        ···
      2. 2.
        0
        Ya daha çok öylesine sordum. Matematik okuyanlar ne kadar yapabiliyor merak ediyorum. Tabi bizim hocalarda matematik okumasına rağmen yapamadıklarıda oluyordu.
        ···
    2. 2.
      0
      panpa ben eğitim fakültesinde değil fen edebiyatta okuyorum. yani biz mesela integral nasıl çözülür değil de integral nedir olarak görüyoz biz. belirli integrali limit toplamından falan yapıyoruz, altta kalan alanı n parçaya bölüyoruz dikdortgenler oluşuyo bi dikdörtgenin alanı (b-a/n) . f(x1) + (b-a/n) . f(x2) +... + (b-a/n) . f(xn) şeklinde. sonra kolaylık olsun diye tüm bu n taneyi toplam sembolünde alıp limit uyguluyoruz hata payımızı sıfırlamak için. (b-a/n) . sigma(toplam sembolü) i= 1 den n ye kadar f(xi) şeklinde. pek sayı yoktur yani bizim derslerimizde, çoğunlukla teorem. belki şimdi bana sorsan bazılarını ben de yapamam.
      ···
  13. 14.
    +2
    Sağol gerçekten ilham verici. tşkk
    ···
  14. 15.
    0
    Rezervasyon
    ···
  15. 16.
    0
    Okumayın tıp kazandım
    ···
  16. 17.
    +1
    Buna ihtiyacım vardı emeğine sağlık
    ···
  17. 18.
    +1
    insan gibi başlık açmış helal olsun alıntı malınto bilmem çügü verenin anasın zort deliğini gibeyim
    ···
  18. 19.
    -1
    Okumayin einstein oldum
    ···
  19. 20.
    +1
    Sabah okurum rez
    ···