/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 926.
    +27 -1
    o yaz çok fazla değişik şeyler yaşadım fakat buraya not düşmemi gerektirenler bunlardı. gitme zamanı yaklaştıkça tuhaf hissediyordum. sanki bedenimde içi hava dolu bir boşluk var gibi geliyordu. ankaradayken ailemi özlemiyordum ama alanyadayken hep aklıma geliyorlardı. aynı zamanda burayı da terk etmek istemiyordum. ne evi ne arkadaşlarımı...
    okulun başlamasına 2 hafta kala işi bıraktım. ukraynalıyla evdeki son gecemde hiç uyumadık konuştuk, sarıldık, seviştik, yedik, içtik... sen gittikten sonra uzun süre boşluğa düşeceğim, biliyorum dedi. sanki aklımı okudu.ben daha fena düşecektim biliyordum. evdeki herkese veda edip otogara gittim. otobüsle memleketin yolunu tuttum. otobüsün mola verdiği bir tesiste yüzümü yıkamak için tuvalete gittim. zira ha bire gözlerim doluyordu. aynaya baktığımda 3 ay önceki sira sayi sifatini düşündüm. değişmiştim. hem karakter olarak hem dış görünüş olarak. giyim tarzım, saçım, vücudum, düşüncelerim değişmişti. acaba annem, babam, abilerim fark ederler miydi?
    memlekete vardığımda büyük abim ve onun bir küçüğü otogarda bekliyordu. beni karşılamaya gelmişler. gördüğüm an bile bir tuhaf oldum. sarılsam mı? acaba kollarımı açıp sıkı sıkı sarılsam abes durur muydu? sıradan bir sarılma faslından sonra eve gitmek için arabaya bindik. iki abimde neşeliydi. annemin ne yemekler yaptıklarını sayıyorlardı. alanyada neler yaptığımı sordular. sonra büyük abim değişmişsin koca adam olmuşsun bir kaç ayda dedi. öbürü spora mı başladın dedi. çalıştığım yerin yanında spor salonu vardı oraya gittim dedim.
    eve varınca annem ağladı. babam her zamanki gibiydi. soğuk, sıkıcı, kasvetli. yemekten sonra
    uyumak için odama çıktım. özlemişim. duş aldıktan havluyu atıp çıplak olarak yatağıma uzandım. alışkanlık olmuş resmen. daha sonra giyinip uyudum. bir gün sonra abimin dükkanına yardıma gittim. bir ödemesini alamadığı için kendisi ödeme yapamıyordu ve adamın birine telefonda dil döküyordu. telefonu kapatınca ne kadar diye sordum? 4 bin dedi. o sırada benim banka hesabında 8000 vardı. tabi ki bahsetmedim bu paradan. o gün dükkanda çay içip muhabbet ederken naaptın oralarda düştü mü hiç rus falan dedi. öbür abim de güldü. vücut yapmış o kadar kesin düşmüştür dedi. ben de, çok yoğun çalışıyordum haftanın 1 günü tatilimiz oluyordu. doğru düzgün dışarı bile çıkamadık dedim. bunlar, beceriksiz ben orada olacam varyaa... diye geyik yaptılar. orada geçirdiğim 10 gün boyunca hala buraya ait miyim diye düşündüm. okulun başlamasına 4 gün kala bindim otobüse istikamet ankara.
    ders seçimimi yaptım. hazırlık bitip bölümüme geçmiştim ama içimde zerre kadar heyecan yoktu. sınıftaki diğer çocukların hevesli bir görünümleri vardı. birbirleriyle tanışıyorlardı. ben de onları izliyordum. yeni biriyle tanışmak, kendimi ona tanıtmak, geldiğim şehri söylemek, onun bana kendisi hakkında bilgiler vermesi... yük gibi geliyordu. yine de tanıştım bir kaç kişiyle. allahtan ders dinlemekten zevk alıyordum. galiba ilgimi çeken bir şeyin olmaması beni derslere odaklamıştı.
    yine aynı yurtta kalıyordum. oda arkadaşlarımın bir kaçı değişmişti. bana alanyada iş ayarlayan çocukta hala o odadaydı. odadakilere benim alanyada izin günümde dışarı çıktığımızda yaptıklarımı anlatıp duruyordu. odadakiler ooooo, uuuuuu, helal falan diyordu. işin garibi anlatılanları hevesle dinleyenler. sabahın altı buçuğunda odada bazen tişörtsüz bazen de donla hiç ses çıkarmadan, onlar uyurken yoga yapmamdan rahatsız olduklarını söylüyorlardı.

    okuldayken sevgili olan çiftleri izliyordum. ne kadar mutlular lan. el ele, göz göze, çimlerde. kütüphanede beraber ders çalışıyorlar, kız çantasından saklama kabı çıkarıyor. beraber evden getirdikleri yemeği yiyorlar. kız çocuğa yediriyor... çok tatlılar lan valla çok tatlılar yani dışarıdan öyle görünüyor. umarım ilişkileri yalan üzerine kurulu değildir. kendimi düşünüyorum. benim hiç sevgilim oldu mu? ece desem kısmen evet, lise döneminde olması gerektiği kadar ama anlattıklarımla alakası yoktu. hazırlıktaki hocam. yok aq. ukraynalı o da değil. onunla çok şey paylaştık ama beraber ortak bir hayat kurmak çok farklıydı, yani dışarıdan öyle görünüyordu. fazla sayıda kadınla ciks yapmış olmam kadınları tanıdığım ya da aşkı/sevgiyi bildiğim anldıbına gelmiyormuş. onu anladım.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster