/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +84 -6
    devlet işlerine akıl sır ermez kardeşim. hiç bi devlet gibmiyceği eşeğin önüne ot koymaz. her zaman çıkarları doğrultusunda hareket eder. o yüzden derin devlet meseleleri bizi bağlamaz. bizi bağlayacak şeyler eğitim-refah-özgürlük-zenginlik seviyemizdir.

    eğitimde yerlerdeyiz, dünyada ilk 100 içinde üniversitemiz yok, varsa da 1-2 tane. şu sapık huur çocuklarının yurtlarını falan saymıyorum bak.
    refah, her gün şehit haberi alan bi ülke ne kadar refah içinde olur bilemem artık.
    özgürlük, hükümetin yaptığı bir şeyi eleşirmek için dışarıya çıktığında daha cümlen bitmeden feto dan alınıyosun bu kadarı yeterli.
    zenginlik; tarım ve hayvancılıkta bir numara olan ülkenin tarım ve hayvancılığının anasının da avradının da hem dıbını hem yarranı gibtiler. ülkede bi gibim yetiştirip satamıyosun. konyadan küçük hollanda dan mal alıyosun. vergiler olmuş anasının amı gibi kendine kıçı kırık bi clio alıyosun devlet "kanka bi megane da bana al be" diyo, benzin 5.71 zaten 3.50 si vergi, kendine 10 litre benzin alıyosun devlet "kanka 15 litre de bana ateşle" diyo. daha sayayım mı amk.
    ···
    1. 1.
      +9 -17
      Bak kardeşim yemin ediyorum tebrik ederim seni. Bana diğerleri gibi boş değil de ciddi ciddi tartışılacak konularla geliyorsun.Şu dediklerinin hepsine katılıyorum ama kabul edelim ki daha iyisini yapabilecek bi lider yoktur emin ol.
      ···
      1. 1.
        +5
        tartışma dediğin böyle olur zaten panpa, birbirine söverek hiç bişey elde edemezsin. sen bana fikrini söylücen ben sana tartışmanın olayı budur.

        panpa mesele kişiler değil fikirler. 1001 tane sorunumuz var bak terörüydü osuydu busuydu kabul. şu an en majörleri bu saydıklarım. he terörizm majör sorun değil mi, en ağır sorun. ama eşek gibenlerin zaten dıbına koyduk şu 2 ayda hepsi mokoko. o yüzden eklemedim. bunları bi halletseler nasıl uçucaz amk biliyon mu
        ···
    2. 2.
      +3 -3
      Egitimde bu iktidarın yaptıgı yatırımları cok az kisi bilir.Cok debelendiler ama olmuyor çünkü egitim sisteminin icinde ögretmenlerde var.Ögretmenler daha cocuga nasıl yaklasacagını bilmiyor. Neyse bu egitim konusunda diyecek cok sey var. Refahlıga gelirsek eskiden ölümcül uçurum vardı zengin fakir arasında. Simdi her hanenin 2 arabası var mk.Valla millet mazot benzin fiyatlarını giblemiyor.Özgürlük konusunu uzatmaya gerek yok dünyanın EN özgür ülkesiyiz tartısmasız.
      ···
      1. 1.
        +7
        panpa en özgür derken ? 2 senedir ohal var. ne işçinin ne çiftçinin ne de vatandaşın şu an protesto veya grev yapma hakkı yok. ha yaptın diyelim, en iyi senaryo işsiz kalırsın. en kötü senaryo bi alırlar içeriye, adını soyadını söyleyene kadar 6 ay geçer. wikipedia gibi bir e-angiblopedi ülkemizde yasaklı. vpn falan olmasa devletin izin verdiği kadar kullanabiliyosun interneti. he ayrıca, reis-i cumhurun masasında interneti kesme butonu var uyandırayım. o yüzden bana özgürüz mözgürüz deme. hele en özgür ülkesiyiz hiç deme.
        ···
      2. 2.
        +2 -5
        Yani kanka diyosun ki ülkemde bombalar patlasın siviller polisler falan ölsün yeter ki protestolar grevler olsun. Wikipedia nın nesnelligini tartısmaya gerek yok. Proflar kac kez acıklama yaptı ki bu konu gündeme gelmeden ufak ufak konusuluyordu. Yani baslık sahibi ideolojisine göre metni istedigi yere cekebiliyordu. Wikipedia bile hatasını kabul etti.
        ···
      3. 3.
        +5
        panpa ben bombalar patlasın siviller ölsün falan demiyorum lafı başka tarafa çekme. vatandaşın hayatını korumak zaten devletin görevidir, herhangi bir yerde bu huur çocukları bombayı patlatıyosa bunun 3 nedeni vardır. ya güvenlik ya istihbarat açığı vardır, veya her ne kadar hiç bir zaman kabul etmesem de devletin bunu kasıtlı yapmasıdır. ben "devlet kendi patlatıyo bunları aminiiüüm" diyenlerin karşısında durmuş biri olarak söylüyorum bunu. dikkat et, kişilerden bahsetmiyorum, kim olduğu benim umurumda değil.

        wikipedia tabi ki hatalı ben ona bişey demiyorum. ülkede engellenmesi de tamam belli bi süre ambargo uygulanabilir, söylediğin gibi adamlar zaten özür dilediler. ama bu kadar uzun süre dünyanın en iyi bilgi kaynağını engellemek bana saçma geliyo. yine dediğim gibi devlet işleri bunlar, bizi aşar. biz fikrimizi söyleriz sadece.
        ···
      4. 4.
        -1
        devlet işi bizi aşar ne demek amk bu nasıl bir yaklaşıjm demek tayiyip ananı getir dese devlet işi vereceğim diyceksin aq okuyup daha iyi yerlere gelir adamı yerinden etmek varken ki baştakının bıle diplomosının olmadıgı ıddıası var
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      +1
      Kardeşim bişey sorucam daha iyisini yapabilecek derken bu saydıkları iyi bişey mi ? Daha iyisini yapabilecek lider yoktur sözüne katılıyorum ama şuan ki durum için iyi deme lütfen
      ···
    4. 4.
      -1
      Kardeşim bişey sorucam daha iyisini yapabilecek derken bu saydıkları iyi bişey mi ? Daha iyisini yapabilecek lider yoktur sözüne katılıyorum ama şuan ki durum için iyi deme lütfen
      ···
    5. 5.
      +2
      Halk siyeseti bırakıpta şu konuları tartışsa ülkede ne sıkıntı kalır ne bişey adam ne kadarda güzel açıklamış ülkenin harekatı derin devlet işidir halkın değil
      ···
    6. 6.
      +3
      Ulan ilk defa adam gibi konuşan hükümet karşıtı gördüm şukuladım
      ···
    7. 7.
      +4
      ilk 100 demişsin ama odtü dünyada 521. Üniversite.kimsenin aklına gelmez bu rakam;odtüyü allah gibi üniversite sanıyoruz ama 521 aq.

      Kaynak: http://www.webometrics.info/en/Asia/turkey
      ···
    8. 8.
      +4
      Koskoca Türkiye Cumhuriyetinde ülkeyi yonetcek bi Erdoğan var oylemi yani
      ···
    9. 9.
      0
      Türkiye kaç senedir var şuana kadar bu kadar kdv görülmedi. Saraylar yaptırıldı paralar bitti. Halk ferresi başladı.
      ···
    10. 10.
      0
      Türkiye kaç senedir var şuana kadar bu kadar kdv görülmedi. Saraylar yaptırıldı paralar bitti. Halk ferresi başladı.
      ···
    11. 11.
      0
      Harbi helal olsun boyle konusun canimi yiyin
      ···
    12. 12.
      0
      Nerden biliyosun olmadığını??
      ···
    13. 13.
      0
      Sanki tek tek denedij tüm liderleri amk
      ···
    14. diğerleri 11
   tümünü göster