/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 476.
    +2
    Okuduğum bir yazıda "hayat enerjinizi kaybetmek istemiyorsanız; hayat enerjisi olan insanlarla yaşamalısınız" felsefesini görmüştüm.

    Bu felsefe size en küçük rahatsızlık veren insana bile tahammül etmemeniz. Rahatsız olduğunuz durumdan uzaklaşmanız gerektiğini anlatıyor.

    Örneğin arkadaşlarınızdan biri sürekli efkarlı mı? Onu hayatınızdan çıkarın. Sizi dibe mi çekiyor? Hayatınızdan çıkarın. Sevmediğiniz bir insan mı var? Bir daha asla tahammül etmeyin.

    Enerjinizi kaybettirecek her nesneden uzak durursanız; mutlu ve daha uzun bir yaşam sürebilirsiniz.

    Ben bunu lisenin başlarında uygulamaya başladım. Ve gerçekten işe yarıyor. Arkadaş ortamımda rahatsız olduğum bir çocuk vardı. Ancak tüm arkadaşlarım onu seviyordu. Mecburen ben de aralarımda bulunmak zorunda kalıyordum.

    Sonunda karar verdim ve onun bulunduğu her ortamdan sessizce uzaklaştım. Tüm arkadaşlarım onun yanında olsa da ben kitap okudum. Zamanla arkadaşlarımın bana olan ilgisi arttı. Ayrıca rahatsız olduğum durumdan da kurtuldum.

    Eğer sizi rahatsız eden bir kişi var ise ondan sakince uzaklaşmayı deneyin. Ona açıklama yapacak kadar bile önem göstermeyin. Sonuçlara bakarak bu tezi kendiniz kanıtlayabilirsiniz.

    Bunları bir yana atıp şunu da unutmayın. Sizi en çok üzen sevdiklerinizdir.

    iyi geceler.
    ···
   tümünü göster