/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +9
    Şimdi biraz bilimsel bir kısma geçeyim. Yazacağım bu kısım beyin yıkama ile alakalı değil ama bilinmesi gereken bir şey. Epifiz bezi veya üçüncü göz. Ona bu ismin verilmesinin sebebi beynin ortasında bulunup hiç ışık görmediği halde ışığı algılayıp manyetik olarak görebilmesidir. Gece uyurken biri sizi izlerse uyanırsınız aranızda başına gelenler vardır. Antik kaynaklarda epifiz bezi ruh ile bedenin birleştiği yer olarak tanımlanırdı. Kozalak, göz gibi şekillerle sembolize edilmiştir.
    Gökten inen elliler denilen antik tanrının elinde kozalak var :( http://imperiya.by/image/n00WKOhwpat.jpg )
    Papanın asasında da kozalak var:
    ( https://pbs.twimg.com/media/CNNRDLzWsAA27-e.png )
    bunlar önemli detaylar peki bu benzerlik
    Epifiz bezi ve Horusun Gözü arasındaki benzerlik çok dikkat çekici.
    ( http://www.artigercek.com/photos/238/th.jpg )

    Epifiz bezi bizim kişilik sahibi, başkaldırabilen, pgibolojik açıdan daha sağlıklı bireyler olmamızı sağlar. Bu bez ışıksız ortamlarda etkin olur ve salgıladığı hormonun kanser riskini azalttığı görülmüştür. Gözlerinizi kaparsanız bu bez daha iyi çalışır bilimsel araştırmalar körlerde kanser riskinin normal insanlara göre 24 kat daha az olduğunu kanıtladı. Epifiz bezine antik medeniyetlerde sıkça rastlamak mümkündür. Her zaman antik medeniyetlerin bir çok konuda bizden daha ileride olduğunu düşündüğüm zamanlar olmuştur.
    ( https://www.aysetolga.com...loads/2016/12/budha-1.jpg )
    budanın anlının ortasındaki bu göz gibi olan çıkıntı epifiz bezi ile aynı hizadadır.
    Kısaca epifiz bezi oldukça gizemli bir bezdir. Antik medeniyetler bu bezi bir çok şeye benzetmişler ve onu kutsal görmüşlerdir. işin ilginç yanı beyinde böyle bir şeyin olduğunu anlayan Mısır medeniyeti epifiz bezinin yerini nasıl bulmuştur?
    Yapılan araştırmalar firavunların ölüm sonrası yolculaklarına çıkabilmeleri için karanlık mahzenlere gömüldükleri düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Çünkü epifiz bezi karanlıkta daha iyi çalışır sonraki part devam edeceğim rez alın
    ···
   tümünü göster