/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 26.
    +6 -1
    ben öyle her başlığa entry giren tiplerden değilimdir. ama bu başlığa giresim geldi. çünkü mevzu önemli. atatürkü sevmeyenler kandırılmışlardır. atatürkü severek chpyi destekleyenler de kandırılmışlardır. yani atatürkü seven de sevmeyen de kandırılmışlar vardır.

    onu sevmeyenler onun hakkında din karşıtı, sarhoş, mason olduğu, ingiliz valisi olduğu gerekçesiyle sevmezler. halbuki türklerin anadoluda yer alması hem siyonistlerin hem de 300lerin işine gelmez. çünkü bir tehdittir türkler. ortadoğu ve büyük israil için büyük bir tehdit. türkiyeyi türklere kazandıran kuran okutarak meclis açan bir adam ne dinsiz ne sarhoş ne de masondur. bu ona karşıt olanlara bir sebep bulmak için uydurulmuş aslı olmayan ithamlardır. ingiliz valisi olduğu ise atatürkün bir dergide ingiliz himayesini öven sözlerinden dolayıdır. halbuki ingilizlere tarihin oyununu yapmıştır o yazılarla. ordu müfettişliği gibi büyük bir mevkiye sahip olmuştur. tıpkı erdoğanın fetullah gülen cemaatine oynadığı oyun gibi. tarih tekerrürden ibarettir.

    onu seviyorum diyerek chpye oy verenler de vardır. halbuki chp 38e kadar atatürkün partisidir. 38den sonra başkalarının partisi olmuştur. rockefeller vakfına büyük hizmetler veren ve ülkeye dönen kasım gülek chpden milletvekili olmuş ve sonrasında türkiyeyi o mensup olduğu ailenin isteklerine göre yönetilecek kıvama getirmiştir. önce atatürkü kaldırmış yerine atatürkün kovduğu ve o 1 senede adı mecmualarda bile geçmeyen halkın neredeyse ismini unutacağı ismet inönüyü geçirmiştir. sonrasında kasım gülek fetullah gülene cemaat kurdurup devleti 300lere mahkum etmiştir.

    yani demem o ki atatürk sevilmeli ama doğru sevilmeli. benim gözümde o bir kahramandır...
    ···
    1. 1.
      +1
      Bu yazıyı sen yazdıysan gerçekten takdiri hakediyor
      ···
      1. 1.
        0
        Yazı gercekten harika helal olsun
        ···
   tümünü göster