/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +2 -1
    Yanlış bilgiler ezber eğitim sistemi faşist dayatmalar sonucunda tek adamlı sistemin ürünüsünüz siz. Yok Osmanlıca zordu çok geri kalmıştık. Asker kalmamıştı. Yiyecek ekmek bile yoktu. Tahta gerizekalı çocuklar geçerdi. Padişahlar karı giber keyif ederdi. Halk cahil okumamış ülke tak içinde boncuktu. Atatürk geldi tüm bu taktan bizi temize çıkardı. Ya azıcık akıl azıcık fikir. Hala 200 yıllık ahşap köy evleri bile ayakta. Mimarların yaptığı eserler hala yapılamaz görünüyor. Botanik üzerine farmakoloji üzerine yazılan eserler Harvard da okutuluyor. Mevlana’nın sözü Avrupa da şarklılara ilham oluyor birilerin omzuna dövme oluyor. Yunus Emre’yi okutuyor adamlar. Sen diyorsun ki çok geri kalmıştık Atatürk kurtardı. Ben diyorum ki Atatürk milletinden kopuk bir komutandı. Sebebi ise ne anadolu da yaşadı ne de hayatını ona göre idame ettirdi. Avrupalı bi elit olan askeri ateşe idi. Hepsi bu. Ve Avrupa da gördüklerini iyi sandı. Bize de yapılanları ilk okuldan başlayarak ezberlettiler. Gerçekler Farklı ama. Görene görmek isteyene. Ben Atatürk düşmanı değilim ama tarihine hayran bi adamım. Türk olmaktan Türk’üm demekten gurur duyan bir adamım. Londra da bir barda kavga çıkmak üzereyken adamlar üstüme gelen bodyguardlara herif Türk dikkat et demişti. Anlatabiliyor muyum. Türk işte. Yerde yemek yiyen dik bakan öyle konuşan. Onların yaşamayı sevdiği kadar ölümü seven bir milletin evladı. Eşi benzeri Yok.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Kardeşim yani sen diyorsun ki her şey güllük gülistanlıktı Atatürk geldi hepsini bozdu.Sevgili kardeşim Osmanlı hükümeti tarafından imzalanan Mondoros Ateşkes Antlaşmasını biliyorsun değil mi ?Bilmiyorsan buyur oku; https://www.sabah.com.tr/...ondros-ateskes-antlasmasi .Biz osmanlının 600 yılını kötülemiyoruz ki lale devriyle başlayan ve mondros antlaşmasıyla biten kısmına odaklanıyoruz.Yani gerçekten dünyanın neredeyse yarısına hükmeden bir devletin bu hale gelmesi Atatürk\'ün suçu mu?Ayrıca harem diye bir gerçek var bunu da mı inkar ediyorsun.Diziyi izlemedim bana gelip diziden gördüklerinle yorum yapıyorsun deme.Hareme yabancı kadınlarda getiriliyordu ve padişah istediğiyle yatıyordu yalan mı ?Hala 200 yıllık ahşap evler ayakta ama Osmanlı yıkıldı.
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        Ya aşağı yukarı aynı şeylerden bahsediypruz. Tüm yazdıklarım da Atatürk’ün komutanlığı ile ilgili kazanımları ile ilgili tek bir kötü eleştiri getirmedim. Eleştirimiz yeni Türkiye’nin çok temelsiz çok özenti çok avupa özentisi olarak inşaa edilmeye çalışılması. iyi bir Atatürkçü olan Atila ilhan dahi aynı şeyleri söyler. Bir milleti ateş içinden çıkarmakla o milleti diri tutmak ayrı şeyler. Yani bir Şahin’i ölümden kurtarabilirsiniz ama güvercin gibi besleyemezsiniz. Özet nokta virgül ve daha bir çok şey. Geceniz güzel geçsin
        ···
      2. 2.
        0
        @fuckerfukara31 bende oyle dusunuyorum oyle bir savas halkla bir butun olmadan nasil kazanilir bence milletinden kopuk olan Osmanli hukumetidir.
        ···
    2. 2.
      0
      Şu yazıyı bir okur musun sayın Osmanlı torunu? http://www.turkcuturanci....utana-verdigi-cevap/?wap2
      ···
   tümünü göster