/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 76.
    +3 -1
    hiç şüpheye düşüyor musun ya öteki dünya yoksa boşu boşuna var olan tek hayatımı da olmayan bir şey uğruna çöpe atıyorsam diye

    hiç korkuyor musun ya cennet cehennem diye bir şey yoksa ve eline geçen tek hayat buysa ve bunun senin tek şansını tek hayatını boşa geçirmen anldıbına geleceğinden?

    hiç düşünüyor musun etrafındaki ateist damgası vurduğun insanların aslında yapması gerekeni yapıp ta senin olmayan bir şeye körü körüne bağlı olup en azından şu azıcık ömrünü tek şansını hiçbir şey yapmayarak geçiriyor ve bir takım kitleler tarafından vicdanının temiz duygularının hürriyetinin kötü niyet çerçevesinde kullanılıyor oluşunu?

    ve son sorum : kur'an da ne yazdığını biliyor musun? okudun mu? yoksa başkaları mı anlattı?
    ···
    1. 1.
      +8
      1) valla başlığı açan arkadaşı bilmem ama 24 saatimin birini ayırmak, ahlaklı ve iyi bir insan olmak, 12 ayın birinde mideme azıcık sahip çıkmak ve paramın 40 ta birini vermek çok da hayatımı çöpe atıyormuş gibi hissettirmiyor. Ha insanın aklına şüphe düşmüyor mu düşüyor. Her insanın bir şeytanı vardır.

      ilk 3 soru aynı sanırım son soruyla ilgili: açıkçası tam olarak okuduğum söylenemez ne yalan söyleyim. Ama parça parça hem türkçesinden hem arapçasından okudum. Özellikle çelişki olduğu iddia edilen ayetlere bakıyorum daha çok. Kalanını üşendiğim için işte okumuyorum.
      ···
      1. 1.
        0
        teşekkür ederim doğru dürüst bir cevap verdiğin için. Ben 3 büyük din kitabının da tamdıbını okudum ve ortak özelliği olan diğer bir cevaptaki arkadaşın dediği gibi yaşıyorum aslında. Düşünceme göre dinlerin asıl öğüdü iyi bir insan ol kendinden zor durumdaki canlılara yardım et ve kimsenin kötülüğünü isteme. Elimden geldiğince bunu yapıyorum ama ibadetlere aynı özeni gösteremiyorum. Tabiki kendimce korkularım da var çelişkilerim de var ama insan olmanın gereği değil mi bütün bunlar zaten?
        ···
      2. 2.
        0
        Düşündüğünden fazlasını alıyor (eğer yanlışsa). Gerçekleri elinden alıyor.
        ···
    2. 2.
      +1
      Kardeşim asla tam olarak allahin varliğindan emin olamayiz belki kalp gözü açik olanlar melekleri cinleri gormustur bilemem ben zütmedim o yüzden aklima şeytan düşmüyor değil ama ne zaman böyle düşüncelerim olsa kurandan rastgele bir sayfa açar mealini okurum beni rahatlatir müslümansan sanada tavsiye ederim
      ···
    3. 3.
      +1
      Bidefa hayatımı boşa gecirmiyorum dostum iyilik yapıyorum ibadet ediyorum ve bunun karsiligini ahirette fazlasıyla alıcam. Hayat zevk alınıcak kadar masum değil. senin icin zevk kız gibmek faiz yemek lüks arabalara binmekten ibaretse sana bol zevkler diliyorum. beni mutlu eden şey mutsuzları mutlu etmek .zevk budur bana göre.. hiç supheye dusmuyormusun dostum ya öteki dünya varsa? Ya o tek hayat zannettiğin hayat ebedi hayata geçiş icin bi aşamaysa?.şu dünyada geçici olarak tadıcağın zevkler uğruna öbür dünyanı yakacagini dusunsene bi?hic korkmuyormusun Ya cehennem varsa?
      ···
    4. 4.
      0
      iyilik yapıp mutlu ediyorsan ne mutlu sana herkesten daha mutlusundur zaten. iyi bir insan olmayı öğütler islam bunu biliyorum fakat kötü kalpli insanlar tarafından suistimal edildiği de bir gerçek. isviçreden bir misafirim var ve inanır mısınız adamın kalbinde gram kötülük yok sırf yardımcı olmak uğruna kalkıp gelmiş birisi. Herkes iyi birer insan olmalıdır benim düşünceme göre de ki tüm dinler de bunu öğütler aslında temelde. Zorlandığım konu ibadet etmek aslında iyi olmak değil yoksa iyi bir insan olduğuma inanıyorum. Bunun dışında eğer iyilik yapabiliyorsan insanların bir nebze hayatına bir gülümseme katabiliyorsan vicdanen en mutlu insan da sen olmalısın inşallah da daha iyilerle karşılaşırsın
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster