/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    0
    "Devlet neden kurulmuştur?"

    Devlet aslında kurulmamıştır. Öyle bir yapıdırki insanlık tarihi boyunca tam olamamış ama her zaman olmuştur. Devlet aslında iki kişinin rahat yaşaması için birbiriyle anlaşmasıdır. Bu iki kişinin yaşarken yaşadığı sıkıntılar devlet nezdinde çözülür.

    "insanlar kendilerince bölgelerde özgürce yaşamak hayatlarını idame ettirmek yerine neden bir şeyin boyunduruğu altına girip yönetilmeyi tercih etmiştir?"

    Aslında soruyu kilitlemişsin kendilerince yerine kendi bölgelerinde desen her şey daha da açıklığa kavuşacaktı. insan hırsı her zaman özgürlükten ve bireysel toplumlardan üstün gelecek ve sahiplenme, ele geçirme isteğiyle yanıp tutuşacaktır. Kendi bölgesini oluşturup, kendi ailesini, halkını yani kısaca genetik devamlılığını sağlamak isteyecektir.

    Aynı zamanda insan devlet dışında bireysel olarak boyundurluk altına girer. Bu hayvanlarda daha kolay incelenir. Genellikle fiziksel olarak baskın olan hayvan sürünün lideri olur ve diğer memeliler onun tahakkümü altında yaşar. insanda gücün tanımı farklı olsada temel mantık aynıdır.

    Oluşan bu gruplar bir diktanın boyundurluğunda kendi bölgelerinde yaşarlar. Bölge içindeki insanların yaşadığı sorunlara en iyi çözümleri getirmek ve aynı şekilde oluşan diğer bölgelerdeki insanlarla olan savaş, barış kararlarını vermek için devlet ortaya çıkar. Çünkü insanın özünde toplum olmak vardır ve toplumlarda kararlar bir elden alınır.

    Burrrrdan böyle devam ede ede adalet, güç, liderlik, modern toplumlara kadar ilerliyor.

    "Devlet olmasaydı ne olurdu?"

    Buna cevap vermek zor bence.
    ···
   tümünü göster