/i/İnanç

İnanç
  1. 151.
    0
    illa ugrastırcan yani. görmek istemiyorsunuz. bende anlatmak istemiyorum açıkcası artık. birde tersine bakın olayların. dünya üzerindeki dinlerin nasıl oluştuğuna bak bi. buda gibi adamlar kendini tanrı ilan etmedi. melekleri Allahı putlaştırıp medet umdular. Evliya gibi adamları put yaptılar. Tengri inancı başta tektanrılıydı. Sonra tanrılar oldu. o tanrıların hepsinin bir görevi var. yunan mitolojisi gibi. biri göğü yönetiyor biri denizi. Melekleri tanrı yapmışlar.
    Başlıkta el ilah diye saçmalamış bütün ateistlerin saçmaladıgı bir konu.
    el ilah en büyük tanrı tek tanrı kendisi söylemiş. Kuran gelmeden önce araplarda Allah inancı vardı. Meleklere Allahın kızları diyorlardı. Ama kendi kızlarını gömüyorlardı. Kuranda bundan bahsediyor. Lat menat ve uzza meselesi budur. Putlaştırılmış melekler yada herneyse.
    Gördünüz değil mi (âciz durumdaki) Lât’ı, Uzzâ’yı ve üçüncüsü olan diğerini, Menât’ı?
    Erkek çocuklar size de kız çocuklar O’na öyle mi?
    Ama o takdirde bu insafsızca bir taksim!
    Bunlar sizin ve atalarınızın putlara taktığı boş isimlerden ibarettir. Allah onlara öyle bir yetki ve güç vermemiştir. Onlar (putperestler) sadece kuruntularına ve kişisel arzularına uyuyorlar. Oysa şimdi onlara rablerinden bir yol gösterici gelmiş bulunmaktadır.
    insan arzu ettiği her şeye sahip olabilir mi ki?
    Âhiret de Allah’ındır, dünya da.
    Göklerde nice melekler vardır ki, Allah dilediği ve razı olduğu kulları için izin vermedikçe onların bile şefaati hiçbir fayda sağlamaz.
    Âhirete inanmayanlar meleklere dişi varlıkların isimlerini veriyorlar.
    Oysa onların bu konuda bir bildikleri yok; sadece zanna uyuyorlar. Zan ise asla gerçek bilginin yerini tutamaz.
    Necm 19- 28 ayetler.

    Allah hep aynı mesajı gönderdi. insanlar uymak istemedi dini hep kendine göre yorumladılar. Bu yüzden Allah katında tek din islamdır. Hep aynı mesajı gönderdi Hep islamdı. iranda zerdüşt asyada buda gibi. daha birsürü tarihi kişilik var. Bunlar kesin peygamberdir diyemem tabi. Allah bilir. Kütüphaneler yakıldı. Tarihin çoğu kayıp. Bize yeni bir tarih yazdılar. Evrim milyonlarca yıl gibi safsatalar uydurdu şeytaniler. Cin şeytanları ve insan şeytanları birlikte çalışır. Şeytanla anlaşma yapıp zengin olurlar. Mason localarına katılırlar. Seni köle olarak görür. Zihnini bulandırmak için böyle şeyler uydururlar. Seni para vermeden asker yaparlar. Böyle başlıklar açtırırlar. Allahtan uzaklaşıp dünyada her istediğini yapmanı isterler. Böylece onlar güvende olur. Çünkü Allah onların düzenini yıkmanı istiyor. Cihad budur. Hz ibrahim putları kırdı. Hz Musa Firavunun sarayında büyüdü karşı geldi. Hz muhafazid zengin bir şekilde yaşayabilecekken eziyet çekti ama davasından dönmedi. Peygamberler güzel bir hayat yaşamadı. Uydurdu diyenler kolay yolu seçiyor. iyiyle kötünün savaşı hala yaşanıyor. Görmek istersen kanıt çok. Oğlum piramitleride mi görmüyorsun heryerde tek göz piramit. Anca illuminati diye dalga geçerler. Bilim adamlarının çoğu tarikat üyesidir. Kabala ve bilim ilişkisi yaz izle. Kabalanın ne olduğunu anlatmayayım artık. Oğlum hiç uyanmıyormusunuz lan dünyanın halini görmüyormusun sen. insanlar şeytanı tek bir varlık olarak düşünüyor. Sadece vesvese verdiğini falan sanıyorlar. Onun soyu nesli var. Ona tapan insan şeytanları var. Kurumları dernekleri var. Parayı onlar basarlar. Bana bi tane akıllı adam desin Amerikan dolarında neden piramit ve tek göz resmi var. Siz mısırdanmı geldiniz ? Göğe çıkma kuantum robot teknolojisi ölümsüzlük. insan 2.0 transhumanizm scientology gibi. Bunlar insanların hayatı kolaylaşsın diye yapılmıyor. Allah insan en değerli varlıktır derken neil de grasse çıkıp diyorki uzayda bir dışkıyız kendimizi birşey sanıyoruz. Bize bir hiçsiniz yiyiip içip sıçın ürünlerimizi alın para kazandırın. Zenginlere biat edin her istediğinizi yapın. Nasıl olsa bir hiçsiniz diyor. Uzayda dönen bir topta yaşayan böceklersiniz diyor. Sorsan ateist ama mason ayinlerine katılırlar.
    Bu yüzden Allah bize bildiriyor. Firavunlardan bahsediyor anla diye. Büyücülerinin insanları nasıl kandırdığını anlatıyor Allah. Gününe yorumla. insanların bilime nasıl taptıklarını görüyorum. Bilime karşı olduğumu sanma. Bilimi ele geçirmişler ve istediklerini kabul ettiriyorlar. Bundan bahsediyorum.

    Onların hepsini bir araya toplayacağı gün şöyle diyecektir:
    “Ey cin topluluğu! insanlardan pek çoğunu saptırıp aranıza kattınız.” Onların insanlardan olan dostları, “Ey Rabbimiz! Bizler birbirimizden yararlandık ve bize belirlediğin süremizin sonuna ulaştık” diyecekler. Allah da diyecek ki: “Allah’ın diledikleri (affettikleri) hariç, içinde ebedî kalmak üzere duracağınız yer ateştir.” Ey muhafazid! Şüphesiz senin Rabbin hüküm ve hikmet sahibidir, hakkıyla bilendir.
    Enam 128

    incili tevratı değiştirenler bunlardır. Hz Musa daga cıkıp geldiğinde bunlar öküz putu yaptılar. Şeytana taptılar. Mısırdan o kabala büyü ilmini öğrendiler çünkü. Bırakamıyorlar. Yahudilerin seçilmiş milletken neden lanetli olduğunu anla.

    isrâîloğulları, Mûsâ -aleyhisselâm- ile birlikte Kızıldeniz’den geçtikten sonra, sığırbaşı şeklinde putlara tapan bir kabîleye rastlamışlardı. Hazret-i Mûsâ’ya:
    “–Sen de bize böyle bir ilâh yap da, ona ibâdet edelim!” demişlerdi.
    Mûsâ -aleyhisselâm- ise, kendilerine nasîhat etmiş ve bunun büyük bir şirk olduğunu bildirmişti. Onlar da pişman olup tevbe etmişlerdi.
    Ancak Mûsâ -aleyhisselâm-, Hârûn -aleyhisselâm-’ı kendi yerine vekîl bırakıp Tûr Dağı’na gittikten sonra, onlara karşı îmansızlığını gizleyen Sâmirî isimli nankör bir yahûdî, Hazret-i Mûsâ’nın yokluğunu fırsat bilerek halktan altın topladı ve bir buzağı yaptı. Sonra da:
    “–Bu Mûsâ’nın ilâhıdır! Fakat Mûsâ, tanrısını unuttu!” deyip halktan buzağıya tapmalarını istedi.

    Şimdi başlıktaki yazıları bide benim dediğim mantıkla oku. Peygamberin babasının adı nasıl Abdullah olabilir demiş. Allah inancı zaten vardı. Bozuldu yukarda anlattım. Başka ayetlerde de bundan bahsediyor. Hintli kadınlar neden başörtüsü örter demiş. Yorumu sana bırakıyorum :D Hristiyanlarda bile hala örtenler var. Hatta bilinenin aksine erkekler başı acık dolaşmaz. Takke şapka takar. Neyse buna girmeyelim.
    Hayır herşeyi geçtim. Ay ve güneş meselesi Hz ibrahim ayetlerinde geçiyor hiçmi okunmaz. Ay tanrısı hilal sembolüymüş :D

    Ay'ı doğarken gördü: "Rabb'im budur." dedi. O da batınca: "Yemin ederim ki, Rabbim bana doğru yolu göstermeseydi, elbette sapıklığa düşen topluluktan olurdum." dedi. Enam 77
    Kuranda özellikle bunların tanrı olmadığı söylenirken neden hilal ay tanrısı falan dersin.
    gitmiş bide 3 hilale hubalın 3 kızı demiş. hani ne diyim bilemedim. 3 hilal osmanlıda 3 kıtayı temsil ediyor.
    Neyse diğerlerinide sen kendin yorumla bide benim dediğim gibi düşün.

    Umarım anlatabilmişimdir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster