/i/İnanç

İnanç
  1. 151.
    0
    Dostum bunlari ciddi ciddi yazıyorsan kafayı yemişsin demektir. He evet bilimin amacı dinleri yok etmek, bütün bilim adamları da din karşıtı tarikat üyesi.

    Hinduizmin özü çok tanrıcılığa dayanır, Sümerler de Mısırlılar da çok tanrılı bir dine sahiptiler. Git Amerika kıtasına, orada da tek tanrıya rastlamıyorsun. Demek buralara gelen peygamberler her kimlerse bayağı çuvallamışlar, dinin diğer unsurlarını bırak tek tanrı inancını bile kabul ettirememişler. Ne hikmetse sadece Ortadoğudakiler inanmış tek tanrıya.

    Zerdüştlük ateşe tapmayı, Budizm doğayı kutsal saymayı öngören dinler değil mi? Semavi dinlerden sayılmadıklarına göre öyle. Tanrı inancı bile yok, Budistler Buddha'yı tanrılaştırmışlardır o ayrı. E bunlar neyi tebliğ etmişler ki insanlar bu kadar değiştirmişler? Hani desen ki bak en azından tek tanrı inancı var ama cennet-cehennem inancı yok desen anlarım, o kısmı çıkarmışlar derim atıyorum. Ama adamlarda tanrı Buddha'nın kendisi yani, anlatabiliyor muyum?

    Bir tek akıllı bizim Araplarla Yahudiler, birinden islamiyet diğerinden Musevilikle isevilik doğmuş (: diğer milletler çok nankör ve pislik oldukları için tanrıyı silip atmışlar ama bu iki super millet tanrılarını silmemişler en azından, azıcık deglğiştirmişler (: şu an dünyadaki sorunların çoğunun kaynağı olan iki milletten bahsediyoruz. Normalde en çok bunların yaramazlık yapmaları beklenirdi ama uslu durmuşlar bu konuda. Öyle oluyor değil mi? (:
    ···
   tümünü göster