/i/Soruları Alayım

  1. 26.
    0
    tolstoy mu dosto mu ?
    ···
    1. 1.
      +5
      Ben kesinlikle dostoyevski derim. Benim hayatımda inanılmaz pozitif etkileri olmuştur onun kitaplarının. Belinski gibi en önemli rus eleştirmenler biraz Tolstoycudur, çünkü tolstoyda inanılmaz bir eğitim var ve kont adam. Zamanın çarına atar yapan mektuplar yazabilecek kadar taştaş sahibi. Tolstoy betimlemeleri harikadır, hele orjinalinden okuduğun zaman nirvana resmen.
      Ama Dostoyevski başkadır. ikisini kıyasladığın zaman :
      Tolstoy didaktiktir ve bunu çok belli eder. Kafasına kafasına vurur okurun.
      Ama Dostoyevski tüm kahramanlarına eşit söz hakkı verir. Amacı bir huuryu eleştirmektir aslında ama huurnun penceresinden öyle bir anlatır ki, hak verirsin huurya. Acırsın haline falan. Tolstoy toplumun düzelmesi için her bireyin önce kendisini düzeltmesi gerektiğini savunur, ancak Dostoyevski bu dozuk toplum yapısı içerisinde ezilmiş ve bozulmuş bireylerin asla kendisini düzeltemeyeceğini savunur. Karar senin panpa:)

      Bir de Dostoyevski epilepsi hastasıdır ve bazı kitaplarını yazarken (özellikle suç ve cezada) epilepsi krizleri geçirdiği dönemler olmuştur. Kitabı dikkatli okuduğun zaman buraları anlayabilirsin. Konuyu anlatırken bir anda ciddi bir kopma olur akışta. Her kitabında aslında biraz kendisinden yada yakın ailesinden bahseder. Bu yüzden kitap işler içine. Bir dönem sadece aç kaldığı için kitap yazmıştır dosto. Tolstoy abimiz ise bir eli yağda bir eli balda dönemin en zenginlerinden kültürlü bir abimiz. Benim için en büyük sosyalisttir orası ayrı
      ···
    2. 2.
      +1
      özet geç bin
      ···
    3. 3.
      0
      Dostoyevski > Tolstoy panpa
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster