/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +4
    panpa bu sözler okuma yazma dahi bilmeyen bir çoban tarafından yazılmış olamaz. Sözlerin anldıbını geçtim kuran ın okunuşu bile (arapça) şiir gibidir. Hatta müşrikleri en çok şaşırtan şey de okuma bilmeyen bir adam nasıl bu kadar mükemmel şiirler yazabilir olmuştur.
    ···
    1. 1.
      +3 -2
      Hem okuma yazma bilmeyen, hem de şiire arapça kadar yatkın bir dille konuşmayan, hem de üstüne kör olan aşık veyselin şiirleri bile kurandan daha estetik duruyor. Kuranın asıl vezni arzudur şiirsel olarak. Şairin kabiliyetine göre aruz kusurunun az olması beklenir. Kuranda bu o kadar çok ki. Allah şiirden anlamıyormuş pek. Sana tarihte okuma yazma bilmeyip aruz kusuru yapmadan bir sürü kitap yazan şair gosterebilirim
      ···
      1. 1.
        +2
        Haklısındır panpa.Ama öyle bir insanın içerik olarak bu denli fazla konuya bu kadar güzel bir şekilde değinmesini de normal bulmuyorum.
        ···
    2. 2.
      +1 -1
      içerik kısmı dediğin şeyleri gel sana sayayım. Edebiyat, araplar içinde çok saygın bir yere sahipti. Hatta o zamanları düşünür isek şiire en çok kıymet veren araplardı. islamiyetle birlikte kadın etkisi kırıldı ama kadın şairler bile vardı, hatta bazı arap kabileleri anaerkildi. Yani öncelikle muhafazid tutup da ilkel ve cahil bir kabileye gelip de şiir nedir tanıtmadı. muhafazid bir çok şairi öldürtmüştür mesela. Ölüm emri verdiklerinin yarısı şairdir. Sebebini tahmin edebiliyorsundur. içeriği şöyle : arap efsaneleri, fars hikayeleri, tevrat, biraz da yunan kültürü. Eleğinden geçirmedik karı bırakmayan iskenderi bile peygamber yaptı, sen hesap et. Çünkü iskender, arap edebiyatında hep bahsediliyordu.
      ···
      1. 1.
        +1
        Hz. Zülkarneyn'in peygamber olup olmadığı tartışmalı olmakla beraber kim olduğu da bilinmemektedir. Bu konu hakkında pek çok kişinin farklı iddiaları mevcuttur.
        ···
    3. 3.
      0
      Zülkarneyn Büyük iskender değil Pers kralı 2.Kiros’tur. Zülkarneyni tanımak için Tevrat okumanı, islami kaynak ararsan da Taberi, Zeccac,Zemahşeri, Mukatil bin Süleymanı okumanı öneririm. Yahudileri sürgününden kurtaran kişi iskender değildir, Kirostur.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster