/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    0
    1- kuranın içindeki mesajlar taaa asırlar öncedir hala geçerliliğini koruyor. her çağa uyuyor. o indiği çağın koşullarını da dikkate alırsan bir insanın yazamayacağı çok açık ve net ortadadır. okurken insanı hayretler içinde bırakıyor bir insan o çağda bunları nasıl yazabilir diye ?

    2- senin bahsettiğin kitaplar olağanüstü şeyler içerebilir. fakat kitabın bir dediğiyle öbür dediği arasında çelişki olmayacak. sen bu gün kuranın içinde bir çelişki var desen tonlarca mantıklı açıklamasıyla karşılaşırsın. sana anlattıkları zaman haa demek mesele buymuş dersin. çünkü ayetler öyle bir bütünlük içindeki birbirini tamamlıyor ve birbirini açıklıyor örnek ver dersen çook veririm.

    3- bir kitap düşün ki koskoca profesörleri bile müslüman yapsın. yıllardır ateizme gönül vermiş adamları yutsun. dünyanın bir çok insanını müslüman yapsın. ve bu yüzden de en çok saldırılan din karıştırılan coğrafya bu kuranı sahiplenenlerin olsun. çünkü bu kitaptan öyle bir korkuyorlar ki iftira üzerine iftira atıyorlar. çünkü bu kitabı bir araştıran kapılıp gidiyor. bu taa bilmem kaç yüzyılında inmiş bir kitap için mucizevi bir olaydır. bir araştır müslüman olan profesörleri ateistleri bilmem neleri gör neden kurana aşık olduklarını anlarsın.

    4- bir kitap hem hukuk hem ekonomi hem ahlak hem sosyoloji hem felsefi hem dini konuları ele alsın ve çelişki olmasın.

    5- eğer bu dünyayı yaratan bir tanrı varsa ilk 2 maddede verdiğim örneklere anladığım kadarıyla karşı gelen yok dünyayı yaratan bir tanrı aynen herhangi bir teknolojik aletin kullanma kılavuzunu yazan üreticisi gibi sana bir kitap indirecek ve peygamberler de gönderecektir. işte bu dünyanın yaratıcısı da sana kullanma kılavuzu gönderecek ve o kılavuzun da zarar görmesini önleyecek güce sahiptir. o kılavuz da kurandan başkası değildir.
    ···
   tümünü göster