/i/Tespit

  1. 51.
    0
    gerçekten hala bir şeyleri kafada oturtamıyoruz. bunun kaynağını merak ediyorum, genel olarak duygusal bir tarafgirlik halindeyiz, her iki taraf içinde durum böyle. cum baba da çok temiz bir alan olduğu için halkın adına gol attı ve kadir arkadaşın tarafında durdu, akarı kokarı yok bedavadan popülizm.

    tartışılabilecek en fazla şey hakimin tahrik indirimi vermemesi olabilir fakat biz kalkıp serbest kalmasını talep ediyoruz. neden mi çünkü devlet aklını beğenmiyoruz, hukukun aklını beğenmiyoruz. çünkü iktidar bize ait değil. o yüzden devlet ve hukuka da düşmanız. ionna kuçuardi'nin bir sözü var. devlete öğrenci muamelesi yapmayın diye. aşağı yukarı şu anlama gelir, devlete ortaklık koşmayın, sahiplik hiç koşmayın. yıllardır bu devlete her gibine merhem arayan öğrenci muamelesi çekti. kadir bir örnektir ve toplumsal vicdanın tartışması gereken şey ileride bu tip bir olayın tekrarlanmaması için alınabilecek önlemdir.

    1-duygusal tarafgirliği bırak
    2-vatandaşlık görevini yapıp hukuku çiğnediğin serbest talebi gibi söylemleri bırak.
    3-hukukuna ve anayasana güven, yapıcı eleştiride bulun -ekgibleri elbet olacak-

    bunları yaparsan, devletin ve hukukun güçlenir, 19 sabıka kaydı olan bir adam sokakta gezmez ya da tepkisel dürtülerini kontrol edemeyen bir çocuk devletine ve hukukuna güvenir ve polisi arar. bu yarın mı gerçekleşecek hayır.

    fakat anlaşılmayan şey şu kadir tam da onu serbest bırakılsın diyenlerin aklına uyduğu için katil oldu, çünkü yasama, yürütme ve yargıyı o an sağlamak istedi. amacınız devlet aygıtını ortadan kaldırıp ilkel biçimde adalet sağlamak değilse, boş lafları bırakın ve bir suçluyu yüceltmeyin. en fazla mazur görebilirsiniz.
    ···
   tümünü göster