/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +17 -2
    oncelikle kusura bakmayin 4 adet rez aldim, sizin icin okumasi kolay olsun istiyorum.

    ilk olarak icinizi rahatlatmakla baslamak istiyorum. halkimiz hakli olarak cok tedirgin. gencler buyukleri icin, yaslilar kendileri icin tedirginler.

    sakin olun. bu salgin dunyadaki insan nufusunu yok etmeyecek. bugune kadar sayisiz salgin atlatan bir dunyada bahsediyoruz. eski salginlarin bircogunda dusmani, yani bizi hasta eden virus ya da bakterileri gozumuzle goremiyorduk. en basit anlamiyla teknolojimiz yetersizdi. daha sonra mikroskopun icadi ile dusmani yakindan tanimaya basladik. hatta o kadar ileri gittik ki, dusmanin gen haritasini cikarmayi basardik, onlari laboratuvar ortaminda ureterek haklarinda cokca bilgi sahibi olduk.

    ozetle, sakin olun. yuksek ihtimal hasta olacaksiniz, bircogumuz bunu hissetmeyecek, bir kismimiz ise cok hafif ya da orta siddette atlatacak.

    sakin olun, ama tedbiri elden birakmayin. evden cikmamaniz gerekiyorsa cikmayin. kisacasi, uzmanlarin uyarilarini dikkate alin.

    madem cogumuza bir sey olmayacak, dunya neden boyle ayaklandi? anlatmaya basliyorum.
    ···
    1. 1.
      +5
      KOPYALA-YAPIŞTIR DEĞiL ADAM EMEK VERMiŞ ÇOĞUNLUKLA DOĞRU DA SÖYLEMiŞ OKUYUN BEYLER
      ···
    2. 2.
      +2
      Dünyanın en ölümcül virüs salgını olacak bu virüs eski cağlardakinden daha hızlı yayılacak şuan binlerle ifade edilen ölü sayısı 10 milyonlara ulaşacak. Teknolojinin ve kolay erişimin hüküm sürdüğü bu cağ, geçmiş yıllardaki kısıtlı ulaşım imkaniyla ve ölüm oranlarıyla kıyaslandığında durumun ciddiyeti biraz daha gözle görülebilir bir hal alıyor.

      Tarihteki ölümcül virüs salgınlarını ve bilançolarını derledim kıyaslama yaptıktan sonra eminim durumun mizahı yapilmayacak kadar ciddi olduğunu farkedeceksiniz.

      Kara Veba
      1346 - 1353 yılları arasında meydana gelen Kara Veba salgınının 75 ila 200 milyon arasında insanı öldürdüğü düşünülüyor. Tam sayıları bilmek mümkün olmasa da özellikle Avrupa nüfusunun bu yıllarda yüzde 30 ila yüzde 60 oranda azaldığı belirtiliyor.

      Üçüncü Veba salgını
      1855 - 1859 yılları arasında Çin'de başlayarak dünyaya yayılan ve sadece Çin'de ve Hindistan'da bile 12 milyon insanın ölümüne neden olan bu salgına Jüstinyen Vebası ve Avrupa'nın Kara Vebası ardından 'Üçüncü Veba' denildi.

      Modern veba
      1894-1903 yılları arasında etkin olan salgın Justinyen ve Kara Veba salgının ardından dünyadaki üçüncü veba salgını. 10 milyon kişinin bu salgında öldüğü tahmin ediliyor.

      Asya gribi
      1957 yılında Çinden başlayarak, Uzakdoğuya daha sonra da Avustralya, Amerika ve Avrupaya yayılmış olmasından ötürü bu adla anılmaktadır. Asya gribinden ölenlerin sayısının 24milyon olduğu tahmin ediliyor.

      Bunun gibi daha onlarcası var. Tarihlerden ve virüsün sadece belirli kıtalarda sınırlı kalmasından yola çıkarak erişilebilirlik durumunu şimdiki zamanla kıyaslayabiliriz.

      Erdoğanın bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında 'bundan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak' demesininin sebebide budur.

      (bkz: kırmızı alarm inciwetrust)
      ···
      1. 1.
        +2
        zütünden sallama bin 10 milyon ölcekmiş hiç bi gib olmucak
        ···
    3. 3.
      0
      Rezervasyon
      ···
    4. 4.
      0
      ciddiye aldırtan en iyi yazı
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster