/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +17
    cok alakasi var panpalar. simdi size bir senaryodan bahsedeyim. oyle komplo teorisi ya da fantastik bir senaryo degil. dusunun ki bir olay oldu ve herkes bankalara, bankamatiklere kostu para cekmek icin. ne olur? kagit para biter. yok olur. ve bu en basit tabiriyle kaos demektir.

    empati yapin. bir afet ya da felaket durumu var. bankada yeterince paraniz var mesela 10 bin tl. bankamatige ya da bankaya gittiniz, para yok. bitmis. ne olacak? panik olursunuz yuksek ihtimal. ya ac kalirsam diye dusunursunuz. param var diye milleti inandiramazsiniz. eft yaparim, havale atarim aga diyemezsiniz cunku herkesin o fiziksel paraya ihtiyaci var. bakkalda dijital para gecmeyecek cunku.
    ···
    1. 1.
      0
      Şuana kadar okuyordum, para biterden sonrasını okumadım
      ···
    2. 2.
      0
      Kredi kartındaki para da dijital para kafandan senaryo uydurmuşsun ama ekgib olmuş marketleri bırak bakkallarda bile pos cihazı var yıllardır

      çek bile yazsan dijital paradan eksiliyor hem virüs para yoluyla da bulaştığı için insanların nakite pek yöneleceğini sanmıyorum.
      ···
      1. 1.
        0
        Biliyorum reyiz olayı da nakit ekgibliği mevzusunu da benim demek istediğim insanların zaten nakite yaklaşmak istemeyecekleri
        ···
   tümünü göster