/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +13
    dogrularimizdan bahsedeyim. bilim kuruluyla birlikte calismak en buyuk dogrumuz. her ne kadar son sozu erdogan soylese de, bilim adamlariyla calismak guzel bir sey.

    okullarin tatil edilmesi, universitelerin tatil edilmesi (sehir degistirme kisitlamasi konsaydi), egitime uzaktan devam edilmesi guzel haberler.

    ancak bu dogrular ekgibti. hemen can alici bir ornek vereyim. hepimizin uzulerek takip ettigi italya ornegi. italyanin kuzeyinde karantina soylentileri yayildiginda herkes guneye goc etti. bu yuzden guneyde tek tuk vakalar varken, vaka sayisi birden patladi. italyanin en buyuk hatasi bu oldu.

    bizde de kontrolsuz olarak bir seyleri durdurmak - tatil etmek ayni seye sebep oldu. okullar tatil edilmeden once televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda kisacasi tum medyada italyanin hatalarindan bahsedilmeliydi. halk bilinclendirilmeden bu aksiyonlar alindigi icin, herkes yazliklarina, avmlere, memleketlerine giderek virusu yaydi.

    ne yapilabilirdi? burada sert davranmak gerekiyordu. tatil kararlarini vermeden once gerekirse butun sehirlerarasi ulasimi kisitlamak gerekiyordu. ama yapilmadi, yapilamazdi.

    32bin adet saglikci alinmasi cok iyi bir haber. kusursuz. salgin pik yapmadan once yeteri kadar personel bulundurmak iyi bir haber cunku birkac hafta sonra hastanelerde yeterli personel bulunmayacak.

    65 yasa sokaga cikma yasagi gec kalinmis guzel bir haber. bu arada yaslilara kotu davranan dengesizler var, cevrenizde varsa pataklayin. insan olsunlar.

    devletin yaslilarin market alisverislerini yapacak ekipler kurmasi cok iyi bir onlem.

    aslinda ozetle, kitlesel onlemlerde zayifiz, ancak daha bolgesel onlemlerde cok iyiyiz
    ···
    1. 1.
      +1
      Yorumun ne? Nereye varacak bu işin sonu sence?
      ···
   tümünü göster