/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +10
    yine buyuk bir hata, haddinden fazla multeci kabul etmek. oncelikle suriyelilerin durumuna uzuluyorum. ayni durum bizim de basimiza gelebilirdi. panpalarim diyeceksiniz ki biz savasirdik, ulkemizi savunurduk. samimiyetinize inaniyorum ancak o durumda bu karari vermek zordur inanin. karini cocugunu mu dusuneceksin, kendini mi dusuneceksin, yoksa ulkeni mi. bu zor bir karar. umarim o duruma hic dusmeyiz.

    ben isterdim ki suriyelileri alalim, kimse hayatini kaybetmesin, bakalim besleyelim ama gercekler o kadar kolay degil. 3 oda 1 salon olan evinize 20 tane adam aldiginizi dusunun. hem sizin icin hem o 20 adam icin eziyet olmaz mi? yemek yetmez, su yetmez, para yetmez. suriyeliler bize hem mali yuk getirdi, hem de iki tarafin da hayat standartlari sarsildi. zorunluluktan asgari ucretin yarisina sigortasiz bir sekilde calisan suriyeliler yuzunden issizlik artti. gordugunuz gibi her hatanin onlarca kotu sonucu var.

    panpalarim, 2007 ve gunumuz arasinda yapilan kritik hatalari 10 gun araliksiz yazabilirim. burada keseyim, ana fikir anlasildi bence.

    ozetle, hukumet parayi carcur etti bu 13 yil boyunca. betona gomdu, yanlis dis politika izledi, muttefikler bize suphe duymaya basladi, issizlik artti, enflasyon artti, dolar artti, disa bagimlilik artti, reel sektor borcu artti, turkiye ekonomisine guven azaldi, yabanci sermaye yatirimlari azaldi, ihtiyat akcesine kadar tum hazine bosaltildi, merkez bankasinin dovize mudahale edecek hali kalmadi, son kalan buyuk kurumlar varlik fonuna devredildi ve risk altinda gibi gibi cok fazla kritik hata sayilabilir.
    ···
   tümünü göster