/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +21
    sonuc olarak, 13 yilda yapilan cok sayida kritik hata, bugun virusle mucadele icin yeterince sert tedbirler almamizi engelliyor. henuz virusun tespit edildigi sehirler bize soylenmiyor cunku ekonomik cekinceler var. virus istanbulda cok sayida varsa eger, ticaretin ve ekonominin kalbi olan istanbulda sokaga cikma yasagi ilan edilirse turkiyede hayat durur. bundan korkuluyor. ekonomik durumu iyi olan ulkeler bu sert tedbirleri alip 850 milyar eurolara kadar cikan paketler aciklayabiliyorlar. bizim ekonomik tedbir paketimizde 50-60 kat daha fazla paradan bahsediyoruz.

    ozellikle almanya ile kiyasliyorum cunku nufusumuz cok yakin. 80 milyon civarlarinda.
    bir daha yazayim:

    almanya: 850 milyar euro
    turkiye: 14 milyar euro

    panpalarim, umarim yaniliyorumdur. umarim butun tahminlerim bosa cikar da got olurum onemli degil. ama cok kotu durumdayiz. ekonomimizin agir hasarli olmasindan dolayi yeterli onlemleri almaktan cekiniyoruz. cunku calisanlar izne cikarilirsa ekonomi duracak. sirketler calismazsa vergiler aksayacak. tedarik zincirleri kirilacak ve devletin bunu engelleyecek parasi yok. isciler issiz kalirsa issizlik fonu yeterli olmayacak. belki 1-2 ayda tukenecek. insanlar para harcamazsa firmalar kapanacak ve her seferinde daha fazla insan issiz kalacak. bankalara borcu olanlar odeyemeyecek, bankalar krize girecek. kisacasi turkiyede ciddi anlamda ekonomik kriz bas gosterecek.

    son 2 yildir ekonomik buhran olarak adlandirabilecegimiz bir surecteyiz. kriz cikmiyor ama durum adim adim kotuye gidiyor. covid19 artik bu buhrani ciddi bir krize donusturecek diye dusunuyorum. haksiz cikmayi cok istiyorum.

    peki krizi nasil onleriz? benim gorusum hukemetin cabasiyla bu is olmayacak. 100 milyar lira degil 500 milyar lira ayirsa olurdu, ama para yok herkes farkinda.

    bu yuzden

    - evde kalalim
    - sagligimizi guclu tutalim
    - saglik sisteminin cokmemesi icin vatandaslik gorevimizi yapalim.

    bu krizi engellemenin, daha dogrusu en hafif sekilde atlatmanin yolu budur panpalarim, halk olarak bilincli olup virusun "gecmesini" beklemektir.

    dusuncelerimi aktardim, kirdigim birileri olduysa ozur dilerim. dedigim gibi, haksiz cikmayi cok istiyorum cunku ben her seye ragmen bu ulkeyi cok seviyorum. akp de gelse, makepe de gelse bu degismeyecek.
    ···
    1. 1.
      +1
      çok güzel bir yazı
      ···
    2. 2.
      0
      kaç gün sürecek bu?
      ···
   tümünü göster