/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +1 -1
    gel bilimsel olarak konuşalım. hastalık diyorsun bunu neye dayandırdın.
    ···
    1. 1.
      0
      Erkek hormonu testosteron ve dişi hormonu ise östrojendir. Yani normalinde...

      Erkekte östrojenin, kadında da testosteronun fazlalığı hormon bozukluğudur.

      Nokta.
      ···
    2. 2.
      -3
      çok salaksın yemin ediyorum. bu hormonlar yaşa veya bazı hastalıkların durumuna göre bile az yada fazla salgılanabilir. bazı erkeklerde östrojen fazla salgılanırken bazı kadınlarda testesteron salgılanabilir. bu bazen görünüşte değişikliğe sebep olabilir. ama eşcinsel yapmaz seni bende mantıklı bir şey yazacaksın sanmıştım. bir de ahkam kesmiş nokta diye.
      ···
      1. 1.
        0
        Gerçekten vasat bir adamsın ve kendini savunduğun şeye şartlamışsın sadece o yüzden bu tavrın çok doğal...

        Ergenlik döneminde oluşabilecek hormonal bozukluklar hastalık olarak nitelendirilemez çünkü vücudun dengesini bulduğu dönemdir...

        Fakat erişkin bir bireyde eğer erkekse örneğin, östrojendir baskınlaşırsa dönme olayı denilen vurdurma isteği başlar...

        Fakat östrojen hormonu gereğinden yüksek durumdaysa o zamanda dişi fiziksel özellikleri görülmeye başlar (örneğin sakalsızlık, tüysüzlük... )

        Bunu da anlayamayıp çirkinleşeceksen veyahut kaldıramayacaksan, ya da kaldıracaksan pek gibimde değil açıkçası, gibimde değilsin homoluğa devam...

        NOKTA.

        Not: kendi antenini yakan salağın tekisin...
        ···
      2. 2.
        +2 -1
        lan bir gibtir git. antenin amk. yazdıklarının bilimsel hiçbir açıklaması yok. bazı hastalıklar var hormonloru etkileyen. erkeklerde normalde az salgılanması gereken östorojen hormonu oranını arttırabiliyor. hatta göğüsleri çıkıyor kadın gibi. ama karakteri değişmiyor. yani ipne olmıuyor senin tabirinle. bu hormonlar kadın yada erkek yapısal farklılıkların oluşmasına yol açar kişiliği etkilemez vay amk cahil olmak ne güzel her şeyi bildiğini sanıyorsun
        ···
      3. 3.
        -1
        eşcinsellik doğada da var. hayvanlar arasında da görülüyor. maymunlar, köpekler vss... onların da mı hormonları bozuluyor.
        ···
      4. 4.
        0
        panpa şimdi insan gibi tartışalım ben eşcinselliğin bir bozukluk olduğunu düşünüyorum ancak bunu tek sebebe bağlamak aptallık olur. yaşanılan çevre genetik pgiboloji vs. fazlaca etkilediğini düşünüyorum.

        örneğin çocukluk travmaları sebep olabilir. gelişim döneminde yanlış yönlendirilme veya ilgisizlik de neden olabilir. belki de hiç bilmediğimiz bir sebebi olabilir. epilepsi gibi.

        ama nihayetinde bunun bir bozukluk olduğunu değiştirmez. doğada görülmesi de bunu normalleştirmek için bir maşa olarak kullanılamaz.

        en basit örnek içestlik üzerine olur. eğer bir bireye genetik olarak yakın iseniz onun vücut kokusu size itici gelecektir. doğada örneği bolca vardır. ancak bir bozukluk nedeniyle bu mekanizma bazılarında işlemez ve akrabalarına ilgi duyarlar. bu bireylerin birliktelik durumu genetik çeşitliliği azaltacağı gibi hastalıkları da artıracaktır. sonunda doğal seçilim bu bireylerin aleyhine işler. bu nedenle bunlar bozukluk ve anormallik olarak adlandırılır. ne kadar kendimizi doğadan soyutlasak da hala birer biyolojik hayvan olduğumuzu unutuyoruz.

        normal yaşantımızda birinin hayatını etkilememesi bunun bozukluk olduğunu değiştirmez. örneğin vitiligo. deri renginin bazı kısımlarda normalden koyu veya açık olması durumu. normal insan yaşantısını neredeyse hiç etkilemeyecek bir hastalık ama neticede bir bozukluk.

        okursan fikrini almak isterim.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster