/i/Tespit

  1. 1.
    +44 -13
    Yunanlar tam bir kültür hırsızıdır.Bu coğrafyada yıllarca bir arada yaşadık o yüzden benzerlikler var olayını da tamamen saçma buluyorum ayrıca.

    Yunanlar barbar bir deniz kavmiydi ve hiçbir zaman köklü bir kültüre sahip değildi.ilk zamanlarda Anadolu'daki komşularının kültürlerini biraz değiştirip kendilerine uyguladılar, daha sonraki zamanlarda komşuları idari ve askeri bakımdan güçsüz düşünce ise Anadolu'nun bütün kültürünü sömürmeye kalkıştılar.

    Anadolu halklarına büyük baskılarla, katliamlarla milli kimliklerini zorla kaybettirip önemli bir kısmını Hristiyanlaştırdılar. Diğer bir önemli kısmı ise, Yine Yunanların Anadolu'dan çalıp bazı değişikliklere uğrattığı çok tanrılı helenistik dine(çok tanrılı Hitit inancı)inanmaya başladı.

    Bunun sonucunda Anadolu halklarına kimliklerini kaybettirip tüm kültürlerine çullandılar ve ne yazık ki günümüzde çaldıkları Anadolu kültürünü tüm dünyaya kendi kültürleri gibi yutturmayı başardılar. Oysaki bu kültürün gerçek sahibi Hititlerin ve Lidyalıların biyolojik torunları olan biz Türkiye Türkleriyiz.
    ···
   tümünü göster