/i/Tespit

  1. 1.
    +9 -8
    zaten kültür dediğin böyle bir şey, öyle kendin üretip sonsuza kadar tekeline alamazsın.

    sümerde başlar, anadoluya gelir, yunana geçer, romaya geçer, amerika ya kadar gider kültür.

    boşa edebiyat yapma
    ···
    1. 1.
      +11
      Yunanlar kendileri kültür üretmiyor.Çaldıkları kültürü kısmen değişikliğe uğratıp kendi üretmiş gibi gösteriyor.

      Daha sonra ise karşısındaki medeniyetin askeri-idari zafiyetinden yararlanıp tamamen karşısındaki medeniyetin devamlılığını yok ederek, soykırım ve asimilasyon yöntemi uygulayarak Anadolu kültürünü tekeline almaya çalışıyor. Olay masum bir kültür kaynaşması değil.

      Bu hırsızlıkları bugün bile devam ediyor. muallakler Atina gece hayatını Istanbul barlarından kopyala yapıştır yapmış amk. Buna da kalkıp kimse yıllarca beraber olduğumuzdan kültür kaynaşması demesin amk.
      ···
    2. 2.
      +1
      kardeş anlamadığın konu şu ki bu olay zaten böyle gelişiyor. bunu sadece yunanlılar yapmıyor onu demek istedim. zamanında anadolu devletleri de mezopotamyadan bu şekilde yazıyı, kültürü, dini aldılar. savaşlar, göçler ve ticaret bunları sağlar. ve sen bunu masum olarak nitelendirmiyorsun fakat bu işin raconu bu, masum olan bir kültür kaynaşması yok zaten.
      ···
      1. 1.
        +1
        Tabi zamanında Anadolu medeniyetleri Babiller gibi Mezapotamya medeniyetlerini yağmalamıştır buna itirazım yok. Fakat gittiğin yeri yağmalayıp o bölgenin hazinelerini ve kültürünü alıp ülkene dönmek başka, gittiğin yerdeki halkın bölgedeki egemenliğini silmeye çalışmak başka..
        ···
      2. 2.
        +2 -2
        aga bu konuda seninle anlaşamayacağız anlaşılan, sen başka olarak görüyosun ben ise aynı şey olduğunu düşünüyorum. kültürün taşınması zaten egemenliğin yitirilmesi sonucunu doğurur. eğer kültür taşınmadan egemenlik kurulmaya çalışılırsa zaten başarılı olmaz -pers istilalarını düşün, adamlar yunanistana kadar çıktı fakat kültürel olarak yunanlılardan daha geride kalmayı başarabildikleri için kısa sürede çıktıkları deliğe döndüler. ama yunanlılar anadolunun kültürüne o kadar başarılı entegre oldular ki günümüz tr sinde bile yunan kültürünün kalıntılarını görmek mümkün. aynı şey osmanlı için geçerli, bir lise tarih bilgisidir ki osmanlı balkanları asimile etmemiş, dinlerini değiştirmemiştir. tamamen ekgib bir iddia, osmanlı avrupa topraklarını istemediğinden değil, beceremediğinden asimile edememiştir. becerememesinin sebebi ise islam ve anadolu kültürünü avrupaya hakkınca taşıyamamış olmasıdır.- umarım ifade edebilmişimdir.
        ···
   tümünü göster