/i/Tespit

  1. 1.
    +3 -1
    7 YILLIK SANAT TARiHÇi ARKEOLOG VE NORMAL TARiH OLARAK MESLEĞiMi EDA ETMEKTEYiM. SÖYLEDiKLERiNiN YÜZDE 99'U YALAN. DOĞRU OLAN 100'DE 1 ÖZEL iSiMLER. ZIRVALAMIŞŞIN RESMEN.
    ···
    1. 1.
      +1
      arkadaş biraz uçmuş ama temeli dogru, yunan kültürü anadolu uygarlıklarının mahsülüdür, sagdece batılılar bütün kültürlerini buraya dayandırmak istediklerinden dolayı sorgusuz süvalsiz kabul ediyoruz, matematigin ilkleri desek orta seviye egitimli her vatandaş eski yunan matematikçilerini sayar, halbuki 4 işlemi bulan yılın 365 gün oldugunu bulan bir saatin 60 dakika dakikanında 60 saniye ve bu mantıkla takunu çıkartıp bir saniyeyi 60 salise yapan da sümerlilerdir, matematikgin temelini atmayıp ilk katlarını çıkan adamlar ama dünya genelinde duyulmamışlardır, matematik dendini yunanlılar akla gelir halbuki matematigi matematik yapan sümerlilerdir, yunanlılar sagdece onlardan aşırdıkları bilgilerle matematik yapmaya çalışmış kişilerdir.
      ···
      1. 1.
        0
        Grek kültürü olsun mitolojisi olsun dini olsun sanatı olsun köken olarak mezopotamya ve mısır kaynaklıdır . Anadolu uygarlıklarıyla alakası yoktur. Hatta tam aksine grek kültürü karadeniz akdeniz ve ege kıyılarındaki kolonileriyle Klagib dönemde Anadolu kentlerini etkilemişlerdir. Hülasa, Önerme ya da görüş temelinde yanlıştır...
        ···
      2. 2.
        0
        mezopotamya da büyük kültürler dogmuştur, binlerce yıl önce kurulan kentlerin isimleri bile akıldadır babil gibi,, ama şuda bir gerçek herkezin kabul ettigi bir şey, mezopotanyada sümerliler bir ulus parladı uzun bir süre ışıgını yaydı ve yok oldugu, bu ışık o kadar etkiliydiki, bu gün mezopotamya uygarlıklar alanı diyoruz, mezopotamya uygarlıkları diyince rahat 3 4 tane sami ırktan akadlar asurlar gibi uygarlıkları sayarız, ama işin komigi bu adamları sümerliler bulup dillerini ögrenip dil bilgisi kitabı hazırlayıp dillerini çözüp onlara kendi dillerini ögretmiş, kelime tabletleri yaparak egitim vermiş, yani babil diyince, vay be uygarlık diyoruz,, ama bu adamlar zütünü taşla silerken sümerliler bunlara gel bakem neyce konuşuyon sen diyordu.
        ···
   tümünü göster