1. 26.
    +1
    buraya şimdiye kadar pek detaylı bir entry girmemiş olmam enteresan.

    tchaikovsky, yalnızca yukarıda da yazdığım efsane 1. piyano konçertosundan ibaret değildir. belki dolu dolu eser vermemiştir ve günümüzde ünlü eserleri parmakla sayılacak kadar azdır fakat kendisinden gerçek melankolinin tadını alabileceğiniz sayılı bestecilerdendir.

    müziğindeki tüm parçalar bence darmadağındır, bir türlü toparlanamazlar. sadece bazı kısımlarda adeta buluşurlar, birlikte çok acıklı ama en azından huzurlu bir şarkı söylerler. burada tchaikovsky kalbimize dokunur ve içimizi ısıtır. bu sıcaklık fazla sürmez; yerini tekrar parçalanmışlık, yalnızlık ve melankoli alır. ağzımızda yine melankolinin acı tadı kalır.

    müziğini dinlemeden önce biraz hayatını araştırmanızı da tavsiye ederim, böylece tüm müziklerinde size hikayesini anlattığını fark edebilirsiniz. benim, bu durumu en bariz biçimde gözlemlediğim bestecidir kendisi. dışlanmışlık, acı ve pişmanlık... son tutunma çabaları, vazgeçme, umutsuzluk...

    ayrıca evet, konçertoları bence dünyanın en iyisidir. o yüzden yıllar önce onu konçertolarıyla övdüğüm için pişman değilim. 1. piyano konçertosu, 2. piyano konçertosu ve keman konçertosu; üçü de mükemmel.
    ···
   tümünü göster