/i/Yardım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    namaz kılmaya başla ve tövbe namazı kıl şeytan seni esir alacak yoksa. bol bol Allah yalvar dua et kurtar beni diye durum seni aşmış anladığım kadarıyla...
    ···
    1. 1.
      +1
      ahahaha kanka başka çözüm önerilerine daha çok açığım açıkcası dediklerini yaptım cumaya bile başladım bundan 7-8 ay önce ilk gittiğim cumadan sonra ülkede korona çıktı camiler kapandı genel olarak şanssız bir adamım zaten ve hala şans oyunları oynayarak kendimi tatmin ediyorum çünkü bağımlıyım b-a-ğ-ı-m-l-ı ve nasıl kurtulacağımıda asla ve asla bilmiyorum ilkokuldan beri bu taku yiyorum paranın değerleride artık artmaya başladı şey düşünüyorum bundan 5 yıl sonra eğer evlenirsem ev geçindirmem gerekirken cebimdeki bütün parayı buraya oynayıp sonraki aya kadar beş parasız nasıl gezicem miktar yükseldikçe korkmaya ama daha çok tatmin olmaya başlıyorum cidden tehlikeli bir şeye dönüşüyorum anlamıyorum
      ···
    2. 2.
      +1
      cumaya gitmekle olmaz sabah namazına mutlaka kalk. 5 vakit kılamıyorsan da 3 vakti en az kılmaya çalış. nefsin seni hakimiyetine almış sen namaz kılarak onun belini bükmen lazım Allaha dua etmen lazım her gün. bu iş seni Allaha belkide daha çok yaklaştıracak.

      mesela kendine bir söz ver eğer kumar oynarsam kendime şu cezayı verecem de ve kendine bir ceza belirle. ne bileyim oruç tut o gün 1 saat kitap oku gibi kendini cezalandır.

      veya git bir aç doyur birine hiç beklemediği bir yardım yap... parasal veya manevi.
      ···
    3. 3.
      0
      hacca da gitsin mi panpa şeytan da taşlar
      ···
    4. 4.
      0
      Dalga geçilecek bir konu değil gerçekten adamı intihara sürükler ve Allaha dua etmezse işi kötü işin içinden kendi çıkamaz belkide...

      Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.

      Maide Suresi, 91. ayet: Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?

      Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda hırsızlık, rüşvet, faiz ve kumar gibi meşrû olmayan yollarla yemeyin. Karşılıklı rızâya dayanan bir ticaret yapmanız ise elbette meşrûdur. Kendi nefislerinizi de öldürmeyin. Doğrusu Allah size karşı çok merhametlidir.
      ···
      1. 1.
        0
        aslında o kadar doğru diyorsun ki yapamıyorum işte olmuyor dediğin gibi dalga geçilecek bir konu cidden değil eskiden kaybedince biz de arkadaş ortamında gülüp geçerdik ama artık öyle olmuyor bana bugünde kaybettim gene deli paralar gitti ve modum çok düşük şuan da hayattan hiç bir beklentim yok mal gibiyim ama ertesi gün yine kendime geliyorum hadi lan şu zararı kapatıyorum şimdi diyip bir daha para atıp gene aynı modda oluyorum durumum cidden vahim bunu artık anlamaya başladım ailemede söyleyemiyorum cidden zor durumdayım ve ne yapıcağımıda bilmiyorum, yok oynama bırak nefsine hakim ol demek sizin için kolay benim içinde kolay ama beyinin bir yerlerinde seni öyle bir fişekliyor ki anlayamıyorsun.
        ···
    5. 5.
      0
      haklısın da dua ile olmaz o iş tedavi görücek bunun başka yolu yok sorun beynindeki ödül döngüsü ile ilgili, verdiği haz ödül ile doğru orantılı mesele sadece kazanıp kaybetmek te değil süreç yani bir kumarbaz kazansa bile asla durmaz. Genetik ile de ilgili o yüzden tedavi gerekir işe de yarar en azından kendini toparlar.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster