/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +5 -1
    Toplantı çıkışı Timur hoca ortaya bombayı atıp gitmişti. Bulmak ne kolay. O gün bulamamıza rağmen ertesi gün odasında yakaladık. Benim zaten Geç-Hitit üzerinde çalışmak istediğimi bilen Timur hoca direk kabul etti ancak Eda konusunda mırın kırın etti. Çünkü Eda'nın hem iTÇ (Erken Bronz Çağ) çalıştığını hemde bizim üniversite değilde istanbul’u seçmesini pek hoş karşılamamıştı. Birde üstüne Kübra eklenince sen tamamsın ama kızları düşüneceğim şimdilik ekip daha belli değil diyerek kibarca beni odasından kovmuştu. Ancak yüzsüzlük pahasına biraz daha soru sormak için kalmıştım. Kazılar ismini genel olarak bulunduğu köy kasabadan ya da üzerinde bir türbeden aldığı için kazının ismini Üçgözler olarak düşünüyordu hoca. Mardin’de zamanında terör yüzünden boşaltılan Üçgözler Köyü’nün hemen yanı başında yer alıyormuş yerleşme. Ayrıca dikkat çeken diğer husus hocanın yaptığı çalışmalarda kesintisiz i.Ö. 10. yüzyıl ile i.S 13. yy. a kadar devamlılığıydı. Keşfedilen yerin yaklaşık 2200 yıllık hiç bozulmamış, arada bir zaman kopması ya da boşluk barındırmayan tabakalaşma gerçekten imkansıza yakındı. Odasına sempozyumda göstermediği fotoğraflara da bakma fırsatı bulmuştum. inanılmaz kabartmalar heykeller yazıtlar vardı. Ayrıca Üst tabakalara tarihlendirilen el yazmalarını görünce aklımı yitireceğimi sanmıştım...

    El yazmalarının birinin resmini bile görmüştüm. Timur hocada cep fotoğraf makinesi vardı o dönemlerde. Dönemin makinelerine göre oldukça küçüktü. Bulunan el yazmasının birinin müzeye tesliminden önce Timur hoca uyanıklık yapıp fotoğraflamış. Bana binbir söz verdirerek göstermişti. fotoğraftaki yazı Arapçaydı.

    -Ben Arapça bilmiyorum hocam
    + Bende bilmiyorum (Gülerek) Ama bilen birilerine gösterdim.

    Çekmeceyi açarak bir kâğıt uzattı önüme. Okuduğumda başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. içerisinde büyülere yönelik bir takım ritüeller yazıyordu ve birde kurandan bir ayet:

    Cinleri yaratan (Allah) olmasına rağmen, cinleri Allah’a ortak kıldılar. (Bununla yetinmeyip) hiçbir bilgiye dayanmadan, Allah’a oğullar ve kızlar nispet ettiler. O , onların yakıştırdığı sıfatlardan münezzeh ve yücedir.

    (6/En'âm 100)
    ···
    1. 1.
      +1
      Devam etsene qumqi sardıhh sarıyoh
      ···
    2. 2.
      +1
      2200 yıllık yapıda 610 yılında inmeye başlamış Kuran ayetleri nasıl olabiliyor?
      ···
    3. 3.
      +1
      2200 yıllık yapıda nasıl 610 yılında inmeye başlamış Kuran ayeti olabiliyor ?
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster