/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +12 -1
    Al evine bir tanesiyle yaşa o zaman. Türkiye Türklerindir.
    ···
    1. 1.
      +8 -1
      K*rtçü bu panpa
      ···
    2. 2.
      +1 -5
      \"X ülke y kişilerindir\" önermesi lise 1 öğrencileri arasında milliyetçilik körükleyen ifadeden başkası değildir.

      15 milyon kürt, binlerce laz Çerkez nereye gidecek peki o zaman?

      Üstte bana Kürtçü yazan beyinsiz huur evladı ile muhattap olmuyorum. Dalyarak önce benim önermelerimi çürütsün, sağlıklı tartışsın.

      Bir memleketin oldukça heterojen olması o memleketin ve halkın lehinedir. Böylece milliyetçilik ölür ve dünyanın en iğrenç 3 ideolojisinden birinden kurtuluruz. 21. Yüzyılda dünyanın başına bela olup da milliyetçi olmayan tek lider yok.

      Bolsonaro
      Maduro
      Putin
      Boris Johnson
      Macron
      Orban
      Polonya başbakanı olacak huur evladı
      Aliyev
      Netanyahu
      Arjantiniye başkan

      Bu liderler en göze çarpan, oylarını milliyetçi kesimden alanlar. Hepsinin ülkesi daha kötüye gidiyor.

      Atatürkü seviyorsanız ki sevdiğinizi biliyorum, onun direktifi olan \"benim manevi mirasım ilim ve akıldır\" önermesini takip edin. En önemlisi budur. 21. Yüzyılda milliyetçilik ahmaklıktır, bu dünyada örneklerle mevcuttur. Dolayısıyla milliyetçi olmak için de bilimsel sebep yoktur. Kendinizi ezik hissedip bir yere ait olma ihtiyacı taşımanız muhtemel.

      Aç kitap oku dıbına koyim.

      Faşistler-Michael Mann

      Azıcık okumuş sınıfı da milliyetçiliğe kurban veren ülkeler modern dünyada kendisine yer bulamıyor. ortalama üstü olarak görüyorum bu sitedekileri, gibik 1910lar ideolojilerini salın gibtir edin.

      Nick6 girmeyen huur evladıdır.
      (bkz: Bastilleden kacamayan adam)
      ···
    3. 3.
      +2 -1
      Milliyetçi olmak için bilimsel bir sebep yoktur da başka bir ideolojiye tapınmak için bilimsel bir sebep mi vardır? Yukarıdaki aptallar beceriksiz ise bir ideolojinin suçu ne? Milliyetçiysen koronavirüs'e karşısındır diye bir kural mı var? Ulan öyle bir anlatmışsın ki sanki tüm ideolojiler mükemmel de milliyetçilik sıkıntılı. Polonya ülke olarak tutucu Katolik bir ülkedir. Bu ülkeden bir çok arkadaşım oldu hepsi aynı şekilde muhafazakardı. Maduro yazmana ise zütümle güldüm çünkü mensubu olduğu partinin ismi Venezuella Birleşik Sosyalist Partisi. Orban ise based oğlu based bir adamdır cinsiyet araştırmaları denen gibik şeyi yasaklamıştır ve haklıdır. Gerisi hakkında yapacak bir yorumum yok zira bu beyinsizler ülkelerini kötü yönetiyorlar.

      Yazdıklarınla bir etnik ve sosyalist-komünist olduğun belli, bu yüzden milliyetçiliği savunmamana amenna diyeceğim lakin gelip ne hakla milliyetçilik bir beladır diyebiliyorsun? Milyonlarca adamı gulaglara gönderen, katleden Stalin ve Mao çok mu milliyetçiydi?

      Atatürk'ün mirasını da takip etmeye çalışıyoruz ama ülkeyi ucubeleştirip kültürü yok etmeyle değil.

      Vesselam.
      ···
    4. 4.
      +1 -1
      21. Yüzyıl siyasetinden uzak kalmışsın pnp. Ben milliyetçi derken tam olarak açmamışım bir hata yapmışım. Ama sen de beni komünist falan sanarak hatanın Allahını yapmışsın. Ben kendime demokrat derim sadece.

      Şimdi... Macaristan Polonya Venezuela tamamen popülist bir iktidar altında bulunan ülkeler. Popülist iktidar ülke halkını demir yumrukla ezerken, milliyetçi söylemleri fazlasıyla kullanıyor. Yoksa kalkıp kendi ülkeni milletini seversin banane amq. Şunu söylüyorum, Türk olmanın veya herhangi bir millete mensup olmanın özel bir yanı yok bence. Bunu düşünenler de siyasetçiler tarafından kandırılarak gibko rejimlere alet oluyor.

      Komünizm konusuna gelince, siyaseti 20. Yüzyıla göre yorumluyorsun. Sana sürekli faşizmdne bahsettiğim için ve milliyetçilik karşıtı olduğum için sosyalist olduğum anldıbını çıkardın. Hayır yok öyle bir şey, sosyalizm teorisi zaten ölü doğmuş, hiçbir bilimsel temelde karşılık bulamayan bir teoridir. Ekonomik hayatta devlet etkinliğinin artması hiçbir halkın işine gelmez. Stalin ve maonun da ölmüş analarını gibeyim ayrıca.

      Maduronun partisinin bir önemi yok milliyetçi söylemler kullanıyor, Türkiyede rejim partisinin adı adalet ve kalkınma partisi. Unutma.

      Milliyetçilik de temelde dine karşı ortaya çıkmış bir ideolojidir. Onu sonra konuşuruz.

      Ben şunu söylüyorum, eğer milliyetçiden kastın orta Asya’da hiçbir kan bağının olmadığı dikko devletlere benzemek veya onlarla yakınlaşmak falansa bu zararlıdır. Eğer sen diyorsan ben Türkiye vatandaşı olan herkesi kendimle aynı milletten görüyorum onların refah seviyesinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum falan, bu zaten aklı başında herkesin düşüncesi yani dolayısıyla 1. Yola çıkıyoruz.

      Bu ülkenin kültürü meselesine gelince, öyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Bu ülke oldukça kutuplaşmış bir durumda, kendini akpli veya mhpli gören diğer kesimi ciddi biçimde vatan haini görüyor. Onun dışında halkın bir bölümü Balkan halkları gibi yaşıyor nispeten medeni. Kalan kısım Afganistandaki taliban rejimi benzeri bir ülkeye layık biçimde taktan bir hayat sürüyor. Türkiye bundan ibaret.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster