/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 26.
    +5
    Bak kardeşim, sana birkaç tavsiyede bulunacağım sosyal fobiyi yeneceksin.

    Ilk önce şunu bil ki sen hasta değilsin, sadece rahat değilsin o kadar.

    Kendini kasıyorsun çünkü ya kendinle barışık değilsin ya da rezil olmaktan korkuyorsun. Rezil olmaktan korktuğun için de vücudun sende gerilim oluşturuyor ve salgılanan hormonlar sayesinde kızarıyorsun ya da kalbin atıyor.

    Genellikle heyecanlanıyorsun ve bedenin bu heyecanı yaşamamak için seni kaçırmaya çalışıyor, çünkü bilinçaltını yanlış kodlamışsın.

    Heyecan kaçılacak bir duygu değildir, heyecanlanmak insanın doğasında vardır, vücudun daha doğrusu alt beynin boşuna heyecanı yok etmeye veya ondan kaçmaya çalışıyor. Obu asla yok edemezsin.

    Peki ne yapacaksın, tabi ki de heyecanla barışık olacaksın. korkmak, duygulanmak, üzülmek, sevinmek gibi insanın bir parçasıdır heyecan.

    Sana birşey söyleyeyim mi, heyecan esnasında adrenalin salgılanır bu adrenalini salgılatmak için insanlar para veriyorlar, ekstrem aktivitelere sırf heyecan duygusunu yaşamak için para veriyorlar.

    Senin rahat insanlardan tek farkın bilinçaltına heyecanı kötü bir duygu olarak kodlamış olman, herkes heyecanlanır unutma, sosyal insanlarda da heyecan vardır ama ondan gerilmez heyecanı ile barışıktır.

    Sonuç olarak beynini telkinle eğiterek heyecanın yok edilmesi gereken bir duygu olduğunu değil, zevk alınması gereken bir duygu olduğunu öğreteceksin.

    Hastalikli mikrop isimli yazar da yazmış ama son olarak şunu ekleyeyim, kimse kimsenin umrunda değil. Hiç rezil olacam diye kasma kendini. Doğal ol duygularını hiçbir sekilde bastırma.
    ···
    1. 1.
      +2
      Panpa tam olarak da bu dediklerini yaşıyorum. Bütün sorunum tamamen bunlar, inanılmaz kasılıyorum. Bir de dışarı çıktığımda herkes beni izliyormuş hissi yoğun oluyor
      ···
   tümünü göster