/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +39 -1
    Dışarıdaki restoranlarda çok nadiren ev yemeği görüyoruz. Genelde döner ve dönerli ürünler, hamburger, pizza, kebap ve benzeri ürünler satışta oluyor. Çiğ Köfte en ucuzları olmakla beraber, belki sadece bunu arada bir alabilirsiniz. Sosisli bile en ucuz 10 TL. (YemekSepeti'nde)

    Bakın, sosisli istiyorsanız gidin 5'li dana sosis alın, 8 TL'ye 5'li sandviç alın, ketçap mayonez ve turşuyu fiyata dahil etmemek gerek ama 5 tane sandviç için 5 TL de oradan gelsin. (Gelmez bu kadar) Toplamda 45 TL ile 5 gerçek has dana sosisli sandviç yiyin. O diğer sosisliler o kadar kalitesiz ki, tavuğun neresinden yapıldığı belli değil. Aynı fiyat sayılır üstelik.

    Bu sadece bir örnekti. Hamburger yemeyin, pizza asla yemeyin, kebap ayda bir yiyin, döneri sadece iskender formunda yiyin ve yine ayda bir restoranda yiyin.

    Bunları ben söylüyorum. Bakın geçen sene bu aşırı dışarıdan yemekten dolayı trigliseridim 7000 çıktı arkadaşlar. Guinness rekoru bundan daha az. Şu anda 900 falan ama 250 civarında olmalı, ayrıca Niacin kullanıyorum bunun için ve bir ek hapım da var. Yani bu dışarıdan yemek olayı (Ki ben hepinizden fazla yiyorum) beni öldürüyordu, önlem almasaydım belki bugün yoktum.

    Dedim ya kilo vermeyeceğim diye, sabah kilom 127 kg, ben de istiyorum kilo vermeyi ama dışarıdan yemesem bile çok yediğim için kilo vermek zorlaşıyor.

    Dışarıdan çok yiyen arkadaşlar bir hastanede kan testi yaptırsın. Hepsi berbat çıkacak arkadaşlar. Şu anda benim 10 kan değerimden 9'u düzgün. YemekSepetine harcadığım para korkunçtu, artık sürekli market alışverişi yapıp evden yiyorum. Yine çok et yediğim için (Antrikot çok severim) kan değerlerim mükemmel olmadı (Evet, kırmızı etin fazlası çok zararlı) ama o ne tuz koydukları, ne yağ koydukları belli olmayan yiyeceklerden yemediğim sağlığım toparlandı. inanılmaz bir enerjim var yine, hoplamak içimden geliyor.

    Dışarıdan ev yemeği de yemeyin. Kendiniz yapın. Onların tuzu, yağı belli değil. Tuzu kaya tuzu kullanın.

    Bakın ben eskiden hep YemekSepeti muhtarı olurdum. Artık haftada 3 siparişim oluyor, onlar da kahve falan. Ben 5 yıl sonra olmayacaktım belki de böyle devam etseydim, ki buna isteyenler vardır ama kilolu olacaksam bile sağlıklı şeyleri yiyerek kilolu olacağım. Aman ha, kendinize dikkat edin. Ben spora da gidiyorum. Günde ortalama 8500 adım da atıyorum ama kilo veremiyorum, belli ki vücudum kilolu olmaya en müsait vücutlardan. Belki de 300 kg olmadığım için şükretmeliyim.
    ···
   tümünü göster