/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +3 -13
    "Müslüman"lara açıktan küfredemeyenler "Dinci" "Siyasal islamcı" gibi üfürükten tayyare sıfatlar türetiyorlar.
    Hepsi bu.
    ···
    1. 1.
      +1 -4
      "Siyasal" islam olmaz !
      islâm tektir; emirleri bellidir.
      islâm'ı dünya işlerinden dışlamak dinsizliktir, yağni islâm karşıtlığıdır. islâm'ın dünyağya dair hükümlerini ortadan kaldırmaya cüret etmek ne demek oluyor ?
      ···
    2. 2.
      0
      islâm'ın yasakladığı faiz, paranın değerini korumasını yasaklıyor mu acaba ?
      islâmdaki faiz yasağı konusunun doğru değerlendirildiği kanaatinde değilim. Eğer ben misal 100 liram ile 1 koyun alabiliyorken, 3 ay sonra 1 koyun 120 lira oluyorsa, benim 120 liramı korumam neden faiz olsun ? Haksız zenginleşme yok ki ?
      Faiz yasağını, paradan para kazanılmasının yasaklanması olarak anlıyorum. Yağni para, durduğu yerde artamaz. Ticağret yapabilirsin, malını kiralayabilirsin. Fakat paradan para kazanamazsın.
      ···
    3. 3.
      0
      iyi de insanlar kendi kendilerini idağre edecekler. Tabii ki uygulamada farklı düşünceler olabilir, danışmak da bu sebepten gereklidir. Kur'an'da da demiyor mu işlerinizi danışarak yapın diye ?
      Bugün CHP ilkelerini tartışabiliyor muyuz ? CHP genel başkanını siyaseten eleştirebiliyor muyuz ? Hayır. CHP Genel Başkanı ülkenin tartışmasız hakimidir; okullarda - mahkemelerde - orduda tartışmasız itaat edilmesi gereken 1 liderdir.
      O zaman CHP - Kemalizm dinini ne yapacağız ? Laik değiliz işte. Sağdece Semavi dinler mi var ? Dünyevi dinler de var Kemalizm gibi.
      ···
    4. 4.
      0
      "Atatürk Düşmanı" ne demek ? Onun yaptıklarını doğru bulmamak "ona düşman" olmak anldıbına mı geliyor ? Bu kolaycılık değil mi ? Hani muhalefet olmalıydı, hani demokrasi ? Bak sen de farkında olmadan yobazlık, dincilik ediyorsun. Kemalizm dininin büyük müridi gibi konuşuyorsun. (onu kastetmek istemesen de yazdıklarınıdışarıdan 1 gözle oku, kullandığın dilin o dil olduğunu farkedeceksin)
      Allah aşkına "Eski Türkiye"yi ne sanıyorsun ? Cidden soruyorum. Sanayisi yok, teknolojisi yok. Halkı fakir, yabancı ülkelerin oyuncağı halinde zavallı 1 ülke.
      Osmanlı dönemindeki ihracat - ithalat ile CHP dönemi arasında fark var mı ? O zaman da dışarıya sadece gıda satıyorduk, CHP zamanında da... Bakma sen "sanayi varmış gibi" propaganda yapılmasına. Allah aşkına 2-3 tağne şeker - dokuma fabrikası açtık diye sanayi memleketimi olduk ? O fabrikalar ile vurgun yapıldı, CHP yandaşları zengin edildi. Bak sana bizzat o dönem gazetelerinden okuduğum, aklında kalan 1 şeyi yazayım. Bizim kurduğumuz şeker fabrikası, şekerin kilosunu 30 kuruşa satıyor halka. Yurtdışından gelen şeker ise bizim limana 6 kuruşa geliyor. Aradaki para kime gidiyor ? Devlet tekeli var, devlet o kadar büyük paralar topluyor ki, halk bunun hiçbir faydası yok. Birilerinin cebine gidiyor.
      Halkın %70-80'i neden CHP'den ölümüne nefret ediyor ?
      1) CHP, islâm ile savaşmış ve savaşmaktadır.
      2) CHP, halkı hor görmüş, onu aşağılamış, ona ait ne varsa yok etmiş, tamağmen Batılı 1 millet oluşturmak için 1 eldiveni ters-yüz eder gibi bu milleti ve a'detlerini ters-yüz etmiştir.
      3) CHP halkı aç bırakmış, kendi adamlarını zengin etmiş, muhalefeti yok etmiş, kendi zihniyetini dayatmıştır.
      Bugün CHP hağla iktidardadır. Bunun anlamı şudur : CHP ilkeleri devletin kılcal damarlarına kadar girmiş ve tüm gücüyle oradadır.
      Erdoğan sözde 19 yıldır iktidarda, fakat emin ol adam halktan yetki almasına rağmen istediklerini yapamıyor. Peki CHP tek parti döneminde böyle miydi ? CHP Genel Başkanı'nın emri, Allah emrinin 10 katı daha üstündeydi. Allah-Peygamber yoktu, CHP Genel Başkanı vardı.
      Bize 1950'ye kadarki gerçek CHP anlatılmadığı için, anlatılanların da %99'u yalan olduğu için, millet o dönemi güllük gülistanlık sanıyor. Halbuki alakası yok.
      Konudan bağımsız ama o dönemi iyi yansıtan 1 örnek vereyim. Solcular - Militan CHP'liler vb ne diyorlar ? "Efendim Diyanet'in bütçesi niye o kadar çok ?"
      Kardeşim, bütün vakıfları dağıttın, çoğuna el koydun. Bizzat Mustafa Kemal 1920'lerin başında, ülkenin 2/3'ünün vakıf olduğunu söylüyor.
      Hadi bakalım Vakıfları Diyanet'e geri verip, Diyaneti özerk yapalım. Ne kadar büyük 1 güç olur, bunu biliyor musun ?
      Bizim devlet laik değildir ve olamaz da. CHP rejimi (bugünkü devlet) islâm Dinini baskılamak ve sindirmek üzerine kurulmuştur. Din ile Devlet ayrı değildir. Devlet dini kontrol etmektedir, hatta onu kullanmaktadır.
      Halk isterse Şeriat'ı da getirir, Hilafeti de getirir, Saltanatı da getirir. ingilterede krallık var, Vatikan'da Papa var, özgür ve demokratik milletler kendi kanunları yapamaz mı ? Biz niye Batı kanunlarını aynen derecesinde kopyalayarak aldık ?
      Yağni iş uzuyor fakat millet CHP'yi bu sebeplerle sevmiyor, olaya bu açıdan bakın ve araştırın derim.
      Tümünü Göster
      ···
    5. 5.
      0
      Kardeş, CHP döneminde "kuvvetler ayrılığı" yoktu ki ?
      Bizzat Mustafa Kemal "Kuvvetler Birliği"ne inanıyordu.
      Hükümet (Yürütme), Meclis (Yasama), Yargı bizzat Mustafa Kemal'in emrindeydi.
      Meclis'in tüm üyelerini (m.vekillerini) bizzat Mustafa Kemal tek başına seçiyordu (atama yapıyordu aslında).
      Hükümeti zağten Başbakanı atayarak (ki Başbakan CHP Genel Başkan Yardımcısı idi) hükümeti de o kurmuş oluyordu.
      Yargı da zağten onun getirdiği kanunlara ve verdiği emirlere göre hareket ediyordu.
      Yani CHP dönemi ve aslında (Ordu ve Bürokrasinin koyu CHP'li olması sebebiyle) askeri darbelerle tırpanlanan dönem Parlamenter sayılmazdı ki ? CHP'nin çizdiği sınırlar dışına çıkamıyordun, bugün de büyük ölçüde çıkılamıyor. Demokrasinin olmadığı yerde ha Cumhurbaşkanı ve onun atadığı Başbakanlı sistem olsun (ki bizdeki sistemde C.başkanı aslında Padişah gibiydi), hepsi laftan ve şekilden ibarettir.
      Erdoğan 2017 yılında olmalı, "Sosyal iktidar Olamadık" diyordu ve haklıydı.
      Bak "Milli" Eğitim denilen CHP Eğitim Sistemi'ni değiştiremiyor 19 yıldır iktidar "sanılan" Erdoğan. Bunun yerine Vakıf Okulları ve imam Hatipler aracılığı ile nesil yetiştirmeye çalışıyor.
      CHP ne yapıyordu ? Asıp - keserek anayasayı, kanunları, alfabeyi, dili vb kendi kafasına göre dikta ile dayatıyordu, muhalefeti çoktan yok etmişti zağten.
      Yağni bu tabloya baktığımız zaman, bu ülkede hağla demokrasi yok. Demokratik yolla seçilen 1 yönetici, anayasayı bile değiştemiyor. Ancak CHP diktası ya da CHP Ordu Darbesi ile anayasa yapılabiliyor ülkemizde.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster