/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +1
    Müebbetle ağırlaştırılmış müebbet arasındaki fark şu: Müebbet mahkum sigara içebilir kitap okuyabilir. diğer mahkumlarla aynı yemekleri yer. Ağırlaştırılmış müebbet mahkumları ise sigara içemez kitap okuyamaz sadece yaşayacağı kadar yemek verilir. Normal mahkumun yemeğinden daha düşük kalorili ve daha kötü olur yemekleri.
    ···
    1. 1.
      +2 -9
      pnp sence çok acımasızca değil mi? bir insan ne kadar iğrenç suç işlemiş olursa olsun hayatının geri kalanında kendini düzeltmesine şans tanınmalı hiç olmazsa kitap okumasına izin verilmeli. bence bu tarz cezalar kaldırılmalı idam bile daha iyidir bundan hiç olmazsa 2 dk acı çekip öbür dünyayı boyluyorsun. diğerinde ömür boyu züt kadar bir hücrede yalnız başına çürüyorsun. insancıl bir şey değil bence
      ···
      1. 1.
        +5 -1
        Ben asılması taraftarıyım.
        ···
      2. 2.
        +1
        en ağır suçlarda olabilir ama orta ve alt düzey suçlarda kesinlikle uygulanmamalı. tam kanıtlanmış ve itiraf edilmiş ağır suçlarda idam olmalı.
        ···
      3. 3.
        +7 -3
        Şöyle bir senaryo kuralım sonra sen karar ver. Diyelim ki bir aile kurmuşsun çocuğun olmuş. Kızın okuldan eve dönerken huur evladının biri kızını tenhada sıkıştırıp tecavüz etse sonra bıçaklayıp öldürse atsa bir kenara. O adama insancıl bir müdahale yapılsın ister misin?
        ···
      4. 4.
        -1
        @rajon14789 aga intikamcı kafasıyla hareket edeceksek direkt hamburabi kanunlarını uygulayalım o zaman. böyle saçma akıl yürütme olabilir mi? böyle bir şey başıma gelse kesinlikle affetmem lakin intikam duygusu da beslemem. çünkü aynısını ben ona yaparsam benim ondan bir farkım olmayacak. intikam ateşe odun atar yalnızca. cezanın amacı da mahkumu insanileştirmek ve eğitmek yönünde olmalıdır. yoksa rusyada olduğu gibi mahkumları orduya alan en önde savaştıran rusyadan ne farkımız kalır ülke olarak? zaten berbat bir yargı var bir de idamı getirirsek olacakları düşünemiyorum.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster