/i/Tespit

  1. 1.
    +3 -5
    Abdülhamid'i aptal huur çocuklarına anlatmaya çalışmayın. Sırf akp övüyor diye düşman kesilir bu tipler. Kemal Kılıçdaroğlu Abdülhamidci olsaydı, bu koyun huur çocuklarının hepsi böğüre böğüre ah atam vah atam derdi.

    Abdülhamid çağının ötesinde, deha seviyesinde bi adam. Hasta yatağından, Kore'yi, Küba'yı takip eden bir adam. Senin gibi bi elinde cips, diğer elinde kumandayla keyif çatan it sürüsü anlamaz tabii.

    33 sene tahtta kalmış bir zat, medyada tek bir adet magazinel haberini göremezsiniz. Bugün 1 sene başbakanlık yapanlar bile türlü yolsuzluklara karışıyor, milletin hakkını yiyor. Abdülhamid 33 sene boyunca bilfiil memleket işlerine kafa yordu, haksızlık hukuksuzluk yaptı mı? Yaptıysa göster bir tane bakalım.

    Derler ki evevve istibdat dönemi eveveve, gazetede burun kelimesini yasaklattı moruk eveveve. Siyasetini, politikalarını eleştiremeyen ezikler adamın burnuna ve kamburuna laf etmiş. huur oğulluğu yaparsan ananın dıbına sansürü yersin, bu kadar net.

    Abdülhamid hakkında daha çok yazardım ama gerek yok. Nasıl olsa çoğunuz küfredip yarım yamalak okuyacaksınız. Sırf iktidar seviyor diye inadına karşı çıkacaksınız. Alın okuyun, belgeselleri seyredin. 2022 yılındayız amk. En güvendiğiniz kaynaktan gidin okuyun Abdülhamid'i. Türk tarihinin sayılı dehalarından birine yok yere sövüp saydığınız için utanırsınız belki.
    ···
    1. 1.
      -1
      2 sene daha az tahtta kalsaydı saygım sonsuz olurdu aga.
      ···
    2. 2.
      0
      iktidarın sevmesinin tek nedeni oldukça dinine bağlı bir padişah olması -ki birçok Osmanlı padişahı dindardır- ve de dönemin ittihatçılarına karşı mücadele vermiş olmasıdır. 'Darbe' ile başa gelmiş hüküm sürdüğü dönem istibdat dönemi olarak anılmış, borçlar idaresi ile osmanlı ekonomisini batılı devletlere emanet etmiş, ağır vergilerle halkın anasını ağlatmış bir padişahın savunulacak pek bir yönünü göremiyorum
      ···
      1. 1.
        -1
        Ders kitabından ezberlediklerini bana burada sayıklama evlat. Kaynak diye wikipedia verecen utanmasan.
        ···
      2. 2.
        +1
        Tarih Öğretmenliği bitirdim benim unvanım var kaynaklarım da ders kitabı olarak kullandığımız onlarca kitap peki senin unvanın nedir? Payitaht Abdülhamit dizisi falan mı? :D Abdülhamiti övmenizin tek nedeni Kudüsü yahudilere vermemesi ve Halife unvanı kullanmasıdır yaptığı olumlu işlerin sayısı bir elin parmağını geçmez bir gram toprak kaybetmedi falan da dersiniz. Yanlışlık payı olsa da sıkça kullandığım şu sitede 1876 ve 1909 tarihlerini aratırsan kaç gram toprak kaybettiğimizi de görebilirsin =) http://geacron.com/home-en/
        ···
    3. 3.
      +3
      Birileri popcornbitchson takip etmiş
      ···
      1. 1.
        0
        Bahsettiğin kişi gibimde bile değil çocuğum. Ben müslüman bile değilim ki, islamı dava edinen adamın benle işi ne? Ya adam gibi dediklerime cevap ver, ya da kapa çeneni otur köşene. Doritos kokan ellerinle klavyeyi kirletmene gerek yok. Kapat bilgisayarı sakinleş.
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster