/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +1
    Her şey daha kötüye gidiyor. Bir çıkış kapısı arıyorum, bu labirentten kurtulamıyorum.

    Anladım ve bildim ki, insanoğlunun kendini değerli görmesini sağlayan neden çökünce insan da yıkılıyor. Basit bir örnekle şöyle düşün: Bir kadın için güzelliği onu değerli kılan tek şey olsun. Kadın bununla itibarını sağlasın. Günün birinde bu güzelliğini kaybettiğinde dünyası da başına yıkılacak ve her şeyini kaybetmiş gibi olacaktır.

    izzetinefsini kaybetmiş insanın kaybedecek başka şeyi kalmamıştır.
    ···
    1. 1.
      +1
      Öncelikle kadın örneği perspektif ekgibliği ile kesişiyor. ikincisi yaşanan olaylatı kabullenmeli, kendine süre tanımalı, onları ele alıp yüzleşmeli, ve kendine olan değerin 2 katını vermelisin. Kökten sökülüp atılmamışsın. Atılsan nalları dikmiş olurdun. Sen sadece budanmışsın. Budanan ağaç gür çıkar. Kendine inanmayı dene. Biliyorum zor. Ama yine de birşeylerin düzeleceğine dair kendine minik umut mumları yakmalısın.
      ···
      1. 1.
        +2
        Aga kaderim Enver Paşa gibi, başta senin dediğin gibi kendime güveniyordum, uçuyordum, kaçıyordum. Lan ne kadar plan yaptıysam hepsi çöp oldu gitti. Yoruldum aga, hiçbiri tutmadı, ne umduysam olmadı, tüm kapılar yüzüme kapandı. sanki felek bağladı talihimi, kıstırdı beni köşeye, tahdid etti, sınırladı beni...

        Yaşamaya ara verdim, artık özgüven falan da kalmadı hiç. Bir yerden başlasam bile devamı gelmedi. Acayip bir sekilde, beni sınırlayan bir güç var gibi hissediyorum, bana bir sınır cizmis, onu asamiyorum bir türlu...
        ···
    2. 2.
      +1
      Denemediğin yollar olmalı güzel kardeşim. O yolları denemelisin. Emin ol. Bunları sorgulayan insan zafer yoluna yürüyen insandır. Sen her zaman gönlünü ferah ve açık tut. Hayatına Işığı Getirmeyi bil. Seviliyorsun.
      ···
      1. 1.
        0
        eyvallah karşiim, sen de:)
        ···
   tümünü göster