/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Hadis konusu cidden çok tartışmalı yalan yok, her iki taraf da kendi delilleri ile konuşuyor bunları ben de takip ediyorum.

    Kimisi Kur'an'ın dışında ekstra bir kaynak kabul etmez iken, kimisi Kur'an'a aykırı hadisler dışındaki sahih hadisleri kabul ediyor, kimisi de sahih hadisler ile Kur'an'ı anlamak lazım diyor bu konuda insanlar çok iyi bir zemine oturmamış, doğrudur hak veriyorum.
    Ayetlerin zamana göre geçerliliğini kaybetmesini şahsen kabul etmiyorum yalan olmasın.

    Fetva konularında dediğin gibi çok farklılık mevcut, işin ucunda herkesin kendine özgü bir metodu ile bir şeylere karar veriliyor zaten sıkıntı burada:
    Üstte bahsettiğimiz kuran, hadis gibi referansların nasıl kullanılması gerektiğine kimse yeteri kadar karar veremiyor açıkçası.

    Zaman ilerledikçe başka başka problemler de çıkıyor ve bunlar yeni ictihad gerektiriyor yalan yok, ve yeni ictihadlara ihtiyaç var çünkü eskide olmayan problemler mevcut.
    mastürbasyon konusuna gelince o zaten Hanefi fıkhının yorumu fazla şehvetlenirsen çekmende sıkıntı yok, hatta çıplak kadın gördün şehvetlendin bu sefer 31 çekmen vacip oluyor (bu eski bir fetvadır bu arada).
    ···
   tümünü göster