/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    "Üstte bahsettiğimiz kuran, hadis gibi referansların nasıl kullanılması gerektiğine kimse yeteri kadar karar veremiyor açıkçası. "

    aslında veriyor hocam, "usul-u fıkıh" galiba bu meseleye temas eden bir konuydu..

    "mastürbasyon konusuna gelince o zaten Hanefi fıkhının yorumu fazla şehvetlenirsen çekmende sıkıntı yok, hatta çıplak kadın gördün şehvetlendin bu sefer 31 çekmen vacip oluyor (bu eski bir fetvadır bu arada)."

    zina tehlikesi varsa sadece izin veriyorlar diye biliyorum ben hocam Hanefiler.. normalde tahrimen mekruh veya haram olması lazım..
    ···
    1. 1.
      +1
      Zina tehlikesi varsa, fazla şehvet durumu olursa izin verilebiliyor.

      Hatta sana şunu söyleyebilirim Hanbeli fıkhına göre 31 caizdir, bu mezhebe göre ister zina durumu olsun olmasın direkt caiz sayılıyor bunlar kanın çıkması gibi yorumluyorlar..
      Yani yorumlayan yorumluyor:

      Misal Şafii mezhebine göre hiçbir şekilde 31 caiz değil, aynı şekilde maliki mezhebinde de durum bundan farklı değil.

      Usulü fıkıh halinde ilerliyorlar yalan yok ama günümüzde çok sayıda hüküm farklılıkları mevcut.

      Misal ehli sünnet kendi içinde bile ehli hadis (Şafii, Hanbeli, maliki) ehli rey (Hanefi fıkhı) ikiye ayrılır çünkü yöntemleri farklıdır.

      Bunların dışında görüşlerde var misal.

      Ehli sünnet dışında sadece Kur\'an\'ı Kerim\'i referans alanlar da mevcut bunlara göre şu ayetlere bakarsak rivayet edilmiş hadislerin pek geçerliliği yok gibi.

      Resulüm insanlara, \"Ben sadece beşer bir elçiyim de\" (isra 93) Dolayısıyla, \"Sadece sana bildirilen vahye uyacağını söyle\" (En\'am 50) Unutma ki, \"Ben hükmüme kimseyi ortak etmem\" (Kehf 26) Sakın karıştırmasınlar: \"Sen sadece apaçık bir uyarıcısın\"
      (Ankebut 50) O yüzden, \"Sadece tehdidimden korkanları Kur\'an ile uyar\" (Kaf 45) Çünkü ben, \"ileride sizi Kur\'andan soracağım\" (Zuhruf 44) Merak etmeyin, \"Biz o kitapta hiç bir şeyi noksan bırakmadık\" (En\'am 38) Üstelik de, \"Biz kitapta her şeyi etraflica açıkladık\" (Nahl 89) Haliyle de, \"Kur\'andan başka hakem aramasınlar\" (En\'am 114) Herkes şunu iyi bilsin ki, \"Ben şirki yani ortaklığı asla affetmem\" (Nisa 48) işte Allah ayetlerini böyle açıklar ki O\'ndan başkasına kul olmayasınız! (Hud 1-2)

      Vs vs...

      Allah sonumuzu hayretsin...
      ···
   tümünü göster