/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    0
    Bir insanın para kazanmak için 2 yeteneğe ihtiyacı vardır.

    1. Analiz
    2- Problem çözmek

    Bu iki yeteneği kazanmak için önce kendinize yatırım yapmanız gerekli. Yani paranız yoksa önce gidip gibe gibe bir işte çalışacaksınız, sürüneceksiniz. Sonra bu işten kazandığınız para ile bu 2 yeteneğinize yatırım yaparak kendinizi geliştireceksiniz.

    Paranın çalışma prensibi şudur: Para her zaman bir şey karşılığında alınan\verilen bir takas aracıdır.

    Parayı 3 farklı şekilde kazanırsınız.

    1. Karşılığında zamanınızı takas edersiniz.(işlerin yüzde 85’i budur. Biri sana para verir ve sen de ona zamanını verirsin.)

    2. Ürün ile para takası. Bunu esnaflık gibi düşünebilirsiniz. Bir şey verirsiniz, size karşılığında para verirler.(Bu her şey olabilir, altın, ürün, eğitim, yemek, zaman, yarak, am vs vs)

    3. Parayı siz yoktan üretirsiniz.(Para basarsınız) Bunu siz yapamazsınız. Ben de yapamam. Bunu devletler yapar, dünyayı yöneten en zenginler yapar..

    O yüzden 3. maddeyi unutun. 1. maddede de kazanabileceğiniz parayı siz kontrol edemezsiniz. Çünkü günde 24 saat çalışsanız bile anca o gün 24 saat kaç para ediyorsa o kadar para kazanırsınız. Normal bir iş mantıklı değildir demiyorum, ama tonla para istiyorsanız normal bir işle kendinizi en zorladığınız versiyonda bile belli bir limitiniz vardır.
    Kalıyor bir tek 2. madde; ürün. Değerli bir şey üretmeniz gerekli ki insanlar karşılığında size para versin. Eğer ürettiğiniz şey markette yüksek talebe sahipse ve bunu çok sayıda üretebiliyorsanız 1 kez üretmeniz yeterli olur. Geriye kalan aynı ürünün kopyalarını satmaktır.

    -”Peki ne üreteceğiz, nasıl üreteceğiz napacağız?”
    +”Sakin, hepsi sırayla geliyor.”

    ilk olarak analiz yapacağız. Toplum marketimiz bizim. Marketi inceleyeceğiz, en çok ihtiyaç duyulan şeyler, en çok para getiren ihtiyaçlar, bu ihtiyacı çözen kaç rakip var, bu rakipler çok ise en büyük 20 şirketin yaptığı ortak şeyler neler, biz bunu yapabilir miyiz, biz bunu geliştirebilir miyiz gibi bir dizi sorular sormaya başlıyoruz.

    Mesela büyük şirketlerin yaptığı ortak bir şeyi söyleyeyim size; “Yalın Panosu” kullanırlar. Japonca buna “Kaizen Panosu” da deniyor yanlış hatırlamıyorsam.
    Bu pano saf analizdir.
    Matematiksel olarak girdi çıktılar, hedefler, çalışanlar, günlük, haftalık ve yıllık karşılaştırmalar tarzı analizler bulunur. Bunları öğrenmek zor değil, youtube’dan baksanız 2 grafik ve tablo çizmenin temelini çözersiniz. Asıl olay bunu kendi işinde ve hayatında uygulayabilmekte.

    O yüzden size önce Analiz etmeyi öğretmem gerekli.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster