/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    0
    Analiz etmek araba sürmek gibidir, birkaç şeyi aynı anda yaparsınız, ilk başta hangi birini kontrol edeyim diye çıldırırken öğrendikten sonra düşünmeden yapacağınız yetenektir.

    EN BASiTiNDEN GÖZÜMÜZÜ AÇARAK BAŞLIYORUZ.

    iNSANLARIN ÇOĞU BAKAR AMA GÖRMEZ!!!

    Basit bir soru;
    Eviniz, her gün geldiğiniz yerin karşısındaki evin/apartmanın no’su kaç desem kaçınız cevaplayabilir bu soruyu? (Yoksa sağ, sol ya da arkadakid e olur)

    Her gün görüyorsun olum, o bilgi var beyninde.(Ama sorsam bazıları rengini bile hatırlamaz)

    Başka bir soru sorayım; BAKMADAN CEVAP VER Sol üstte yazan inci sözlük yazısı küçük harflerle mi büyük harflerle mi? Bitişik mi ayrı mı?

    Bu sorulara bile cevap veremiyorsan -ki bunlar her gün gördüğün şeyler- bakıyorsun ama görmüyorsun.
    Gerçek hayatta da dikkatli insanların bakıp gördüğü, ama koyunların bakıp anlamadığı bir çok detay var. Bu detayları analiz yaparak fark edebilirsin ve analiz yapmanın ilk adımı gözlerini açmak.

    Beynin gördüğün her şeyi en ufak detayına kadar kaydediyor kardeşim. Yapman gereken şey kaydederken senin ona dikkat vermen.
    Sokakta yürürken bir dikkatini ver, kaç lamba var, yol kaç şeritli, binalar kaç katlı?
    Toplulukta dikkatini ver, bir kıza bakarken sadece meme züt bakma, ayakkabısı ne renk, çantası hangi marka, makyajına tonlama vermiş mi yoksa fırça boya gibi mi yapmış?
    işte dikkatini ver, herkes aynı yere bakıyorken sen tek tek insanlara bak. Herkes çalışıyorken sen patrona bak, arada bir hata yap ama 1 analizle bir şey görüp öğrensen bir şey olmaz. Aksine kazanmış olursun.

    insanların yaptıklarını bir bakışta tekrarlayabilecek bir beyin yapısı geliştir kendinde. Bu şimdilik tek bakışta olmaz, ama analizin geliştikçe kopyalama hızın artacak.

    Kendine belli bir sayıda rol modeli belirle ve onların en önemli özelliklerini kopyala.
    Bir kişiyi kopyalarsan “ÇAKMA” derler,
    10 kişiyi kopyalarsan “ÖZENTi” derler.
    50 kişiyi kopyalarsan “YETENEKLi” derler.

    Ben yeni bir yeteneği her gördüğümde kopyalamaya çalışıyorum. işime yarıyorsa bunu öğrenmem 1 saniye gibi kısa sürebilir, yaramıyorsa bir süre sonra körelir.

    izlediğim saçma bir dizide bir ana karakterin önemli anlarda fısıldayarak konuşmasını kopyaladım mesela. Çoğu insan önemli anda sesini yükseltir ama ben alçaltınca daha da dikkat çekiyorum.

    Her saniye beyniniz bir fotoğraf çekiyor gibi düşünmelisiniz. Daha sonra o fotoğraflara bakıp her detayına kadar hatırlayabilecek şekilde programlamalısınız beyninizi.
    ilk başlarda strateji yeteneğim iyi değildi satranca başladım, sırf analiz yeteneğim artsın diye. 10 seviyeden 9. seviyeyi tamamladım 10. yu tamamlamadım bir tek.
    Yine 1 sn baktığım bir odada her eşyayı hatırlayamıyordum. Sırf hatırlama yeteneğimi geliştirmek için ilk seviyeden başlayıp en zoruna kadar bütün sudokuları çözdüm 1 ayda.

    Analiz iyi olmalı ki problemleri tespit edip, çözmeye başlayabilelim. Çünkü en çok para problem çözenlere veriliyor.

    Ek olarak analizini farklı işler yaparak geliştirebilir, farkındalığınızı arttırabilirsiniz.

    Restorantta çalış; malın hangi günler geldiğini, içeceğin mi yiyeceğin mi daha fazla para getirdiğini, çalışanın o anki performansı ve pgibolojisini analiz et.
    Şirkette çalış; pozisyonların neler olduğunu, sorumlulukların dışarıdan görünenler haricinde neler olduğunu, yaptırımları, kazançları, stratejileri analiz et.
    Esnafla çalış; arka planda neler döndüğünü, ürünün mü yoksa ikna yeteneğinin mi sattığını, iş olmadığı zaman hangi işler yapıldığını, dükkanın güvenliğini ve takibini analiz et.

    En basitinden incisözlüğü analiz et. Trendlerde hangi başlıklar hep oluyor, sen aynısını yazıp trende çıkabiliyor musun, kimler hep aktif, her 3 ayda bir neden 1 kız çıkıp yok oluyor, 8 ayda bir adminler niye değişiyor, en çok kalan admin kimler vs vs vs

    ANALiZ ANALiZ ANALiZ ANALiZ ANALiZ ANALiZ ANALiZ
    bunu anal-iz diye okuduğunuzu bilmek bile analiz amk
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster