1. 76.
    0
    CiHAZLARI KALiBRASYON AMACIYLA SEVK EDERKEN DiKKAT EDiLMESi GEREKEN KONULAR

    TORKMETRE: Bazı torkmetrelerin setli (belirli bir değere kurulmuş bir şekilde) olarak kalibrasyona gönderilmesi uygun değildir. Torkmetre setli olarak bırakıldığında zamanla içindeki yay ve mekanizmanın bozulmasına neden olmaktadır. Bu tip arızalar tekrarlandığında, deformasyon nedeniyle cihazlar KAL edilebilmektedir.

    PRESSURE GAUGE VE FLOWMETRE: Bu cihazların portları söküm ve gönderim esnasında uygun Plastik Tapalarla kapatılmadığından, portlara yabancı maddelerin girmesi mümkün olabilmekte ve bundan dolayı çeşitli arızalar oluşabilmektedir.
    anaLOG ( iBRE GÖSTERGELi ) ÖLÇÜ ALETLERi: Bu aletlerin sevki sırasında darbe ve sarsıntıya karşı koruyacak hiçbir muhafazası bulunmamaktadır. Bu durum pandül sisteminin çoğu kez hasarlanmasına ya da hassasiyetini kaybetmesine neden olabilmektedir.

    TEST-BENCH: Kalibrasyon için gönderilen Test-Bench’lerin arka kısımlarındaki komponent ve kablolar açıkta ve korumasız olarak gönderilmemelidir.
    Kalibrasyonda bazı Mikrometre ve Kumpasların kullanıcıları tarafından belirli aralıklarla bakımlarının yapılmamasından dolayı mekanizmalarda sıkışmalar gözlenmektedir. Bu tip durumlar hafif zorlamayla birlikte daha büyük arızalara sebebiyet verebilmektedir. Sonuç itibariyle bu tip aletleri kullanan tüm bölümlerin, kalibrasyon sürelerinin dolmasını beklemeden cihazların belirli peryodlarda bakımlarını yapmalarının, yapılan işlerin kalitesini ve aletlerin ömürlerini önemli ölçüde etkileyecektir.
    Kalibrasyon için tek bir koli içinde Komparatör, Mikrometre, Torkmetre, gibi elektronik birkaç hassas cihaz üst üste yığılmış biçimde gönderilmemelidir. Her işimizde kullandııımız ve üretimimizi doğrudan etkileyen test ve ölçüm aletlerimizin bakımına gereken önemi göstermeliyiz.
    Cihazın atelyelerdeki konumu ve saklama koşulu cihazın özelliklerine uygun olmalıdır.
    Doğru ölçümler yapabilmek için, öncelikle cihazı doğru seçmeli, kullanmalı ve muhafaza etmeliyiz.
    ···
   tümünü göster