1. 276.
    0
    bu binler burs toplamaya çok meraklıydı. bir burs bedeli ise 2008 yılında yanlış hatırlamıyorsam 180 tl civarında bir miktardı.

    ama cemaatteki elemanlar bir burs bedelini kendileri kola kolay karşılayamadıkları için genelde hali vakti iyi olan adamlardan dilenirlerdi.

    bi bin anlatıyordu: " ya adama yalvardım, abi öğrenciler okuyacak, allah rızası için dedim, sevaptır dedim, yalvardım, yakardım yok adamın eline cebine gitmiyor, böyleleri de var" diye ...

    olan zütünü gibtiğimin muallaksi millet sizin kadar saf mı bu kadar ? her burs isteyen için eline cebine atsın, bizim milletimiz dünyanın her bölgesine yardım göndermeyi bilen bi millet, alın bakın türk kızılay'ın gitmediği yer yok, belediyelerin büyük çoğunluğu zaten burs veriyor... illa size mi yardım edecek bu adamlar, çok kızıyordum bu işlere çook..

    sonra baktılar burs toplamak kolay olmuyor, tüm cemaat üyelerinden üçer beşer bir şey toplamaya başladılar... cemaatin yetkili bi abisi herkese soruyordu teker teker "sen kaç lira verirsin" diye, ve tabi önündeki laptopdaki listeye yazıyordu herkesi. tabi bana da sordular çok iyi hatırlıyorum 5 lira demiştim, adamlar çok bozulmuştu...

    o gün son kez gitmiştim cemaat evine, sonrasında...
    ···
   tümünü göster