1. 76.
    0
    2010 dünya kupası vurdurma maçında hem maç genelinde hem de turnuva genelindeki mantalitesiyle hak ettiğini sonuna kadar bulan, inanılmaz potansiyelinden minimum verim çıkaran takım.

    tamam maradona büyük futbolcuydu lafımız yok dıbına goyayım, ne maradona sevgisiymiş yav! ama kardeşim 86'nın mantığıyla günümüz futbolu oynanmıyor işte. bugün uruguay ve paraguay bile defans yapmayı öğrenmişken sen sadece hücum yaparak maç kazanamazsın adamı giberler işte. 3'lü orta saha yapıyorsun di maria ve maxi rodriguez'i içinde barındıran, günümüz futbolunda grenoble'un bile uygulamayacağı bir mantıkla dünya kupasını almayı düşünüyosun. 36 yaşında olsun isterse 46, 24 yaşındaki bir futbolcudan daha formda ve zinde zanetti'yi yok sayıyorsun, üçgen vucutlu vücut geliştirmeci jonas'ı oynatıyorsun, di maria'lı, maxi rodriguez'li "şampiyon" orta sahana cambiasso ve lucho gonzales gibi iki gerçek manasıyla "süperstar" ı almayıp "veron" ve "bolatti" yi alıyorsun. bana göre "worldclass" statüsüne kesinlikle yükselmiş milito'nun yerine umut bulutvari "higuain" i oynatıyorsun, "agürea" yedekten sana el sallıyor. bu kadar mallık olamaz artık yuh kusura bakmayın. "ben yaptım oldu" mantığı da bir yere kadar.

    kusura bakmayın bu kadar mallıktan ve embesillikten sonra arjantin kazara kupayı mupayı alsaydı modern, teknik, taktik futbola ve adalete inancımı tamamen kaybedecektim. çok iyi oldu çok da güzel oldu tamam mı? maradona hayallerde yaşıyor hala, gitsin bence kokain çekmeye devam etsin, şu takımı da adam gibi bir hocaya teslim etseler de bir şeyler yapsalar artık. yazık oluyor belki de gelmiş geçmiş en iyi arjantin kadrosuna.
    ···
   tümünü göster