1. 76.
    +11 -6
    boş beleş konuşanların çoğu fakir ya da asosyal bintir.
    kayseride içmeye gezmeye gibişmeye yer yok diyenin dıbını yoğururum..
    talas hisarcık erkilet erciyes buraları bilen biri tarafından, gezdirilmelisiniz. şehri ablukaya almış dağ tepe yükseltilerdir buralar.. bi de ürgüp klasiği vardır kayseride olupta bilmeyen varsa gibtirsin gitsin intihar etsin..

    akşam panpalar toplanır rakı bira herneyse yakıt alınır
    nasıl istiyorsanız mekanda arabada gezerken manzaralı temiz havada bağevinde kararını verirsiniz bide mangal ya da sac alırsınız yanınıza ortamın dıbına koyarsınız.

    aga bana sorarsanız hepsi derim. akşam panpalar amlı-gibli karışık toplanır
    malzemeler tedarik edilir genelde işyerinde başlanır ortama hafif çakırlaşınca arabaya sevk edersiniz kendinizi

    `aşağıda anlattığım yerlerde her liseli hatta ünilinin yani toyların bilmediği mekanlar vardır söylersem kayseri gibsin beni..
    `

    talastan başlarsınız hafif hafif yükselmeye ali dağında.. canınız nerede istiyorsa sağa çeker ortama devam edersiniz fazla zaman geçirmeden arka yoldan hisarcık tarafına geçiş yapılır bağevine gidilir.. sessiz sakin kimse karışmaz ortama devam panpa.. baktın yine sıkıldın sığamadın bağevine hoop erciyese sevk canın nasıl istiyorsa disko vs felan ya da arabada devam erciyese çıkarken güzel mekanlar vardır ortam biraz tavan yapar burda aga temiz havası çarpar erciyesin.. burdanda mı sıkıldın aga in aşağı kafa zaten çakır olmuştur şehir merkezine yaklaştıkça başka bi güzel görünür memleket gözüne. durmak yok erkilete sevk. burasıda başka bi cepheden gösterir kayseriyi.. ortama devam ederken yükseldiğini farkedersin.. in aşağı aga şehir merkezine gel kafa zaten yüksek merkezde bi dur düşün canın nereyi istiyor işyeri ev bağevi hangi cepheden kayseri görmek istiyo canın?.. o kafayla tekrar sevk edersin kendini mahrumlar tarafına. mahrumlar sakat yerdir beyler adamın zütünü keserler dikkatli olun. mahrumlarda toyların bilmediği bi mekan vardır bi tarafta kayseri manzarası * bi tarafta mezarlık * bi tarafta gündoğumu * .. kafa o kadar yüksekken bunların hepsini bi arada görmek doğum-hayat-ölüm... tarifi yok o duygunun... hiçbir harf kelime cümle kitap roman dil din ırk vs tarifini yapamaz o duygunun...
    kafa bu kadar yükselmişken bi mekan daha vardır ismini vermem burayı çok az kişi bilir binler.. kayseri ayağınızın altında kalır her tarafınızda, nereye dönerseniz dönün ayrı bir manzara vardır.. şu an bulunduğunuz şehrin merkezindeki en yüksek binanın tepesinde gibi düşünün kendinizi.. burda ıslak gitmez aga kuruya geçersin! kuruyu bitirince zaten manzara kendi kendine dönmeye başlar etrafında... devamlı döner heryerinde başka bi hatıra vardır.. zaten ortam mükemmel olmuştur amlılar rahatlamıştır herkes tavan yapmıştır.. manzaraya doyunca sessiz sessiiz eve ya da bağevine sevk olunur..
    kayseri adamı ağzından içer zütünden içmez! içtiğini kimse bilmez kimseye belli etmez! kayseri addıbının içibaşka-dışıbaşka deyip zütünüzü başınızı sallamayın alkol adabı budur!!!
    efendi efendi mekana geçilirken 7/24 açık alkol satan yerlere * selam verilip cila temin edilir.. mekana girince her çift amlı-gibli başka odalara geçer.. cilasını çekip gecenin finalini yapar..

    uyandığınızda bağevindeyseniz yeniden doğmuş gibi olursunuz.. erciyesin temiz havasıyla uyanmak başkadır..

    özet: kayserideysen ortam yok deyip ortam yaratmaya çalışma dalyarak, yapamazsın! zaten var olan ortamdan senin haberin yoktur ortama ayak uydurmak zorundasın..!!

    dibine not: hepinizin gadasını alırım gözünün yağını yediklerim..

    saygılar..

    edit: @89 sen nasıl bi yaratıksın? nasıl bi şizofrensin? hattaa insan mısın? şüphedeyim.. pmden rahat bırakmayan sensin. vay neymiş memleketi kayseriye bin basarmış bıdıbıdıbıdıbıdı lan banane senin memleketinden bana ne ağlıyosun amk beğenmiyosan gibtirgit dedikçe pm geliyor * amferyadı ben mi yolladım seni oraya madem sevmedin kayseriyi yere göğe sığdıramadığın adanana gibtirgit! bukadar basit amk. ben ne yaşadıysam, memlekete her gittiğimde ne yaşıyorsam onu anlattım burada. bire dıbına koduumun dengesizi insaf amk insaf! tutupta adanayıd kayseriye karşı övme lan lale!!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster