1. 26.
    0
    anımsıyor gibiyim, stajın ilk günüydü.. gibimsonik bir ticaret odası bir hayli miktarda öğrenciyi stajyer olarak bünyesine kabul etmişti. japon gibi kadar bir maaşla öğrenciye olmayacak angarya işlerin yaptırıldığı yannan gibi bir yerdi bu ticaret odası.. ama bir yönüyle stajyer öğrencilere müthiş bir imkan yarattığı da ortadaydı.

    bizim üniversitedeki sosyal bilimler dersleri genelde kalabalık olur, çok fazla kaynaşma imkanı olmayan 100 kişilik amfilerde dersler geçer. birkaç istisnai örnek dışında kimse kendi grubunun dışına çıkmazdı. bu durum benim gibi çok sosyal olmayan öğrenciler açısından büyük sıkıntılar doğuruyordu. zaten kendi başına kız ayarlayamayan insanların medet umduğu tek şey üniversiteli binlerin deyimiyle bu iş için uygun ortamı yaratmaktır. işte bizim üniversitede gerek derslerdeki mevcudun çokluğu gerekse başka sebeplerden o ortam bir türlü oluşmamıştı.

    staj ise farklıydı 30-35 kişiyi istihdam eden kurum, ister istemez insanların yeni gruplar içine karışmasına vesile olmuş, bu yolla yeni insanlar tanımamı sağlamıştı.

    ayşegülle ben aynı birimde, ticaret odasının tahakkuk biriminde çalışıyor, gibimsonik işlerden bunalıp kendimizi dışarı atabildiğimiz nadir anlarda ise beraber yemek yiyiyorduk. nasıl oldu bilmiyorum ama içgüdüsel olarak kızın bana karşı gereğinden daha sıcak davrandığını fark eder olmuştum.. yaptığım en gibimsonik esprilere gülüyor, olur olmadık yerde bana dokunuyor.. bu işlerde gib kadar yol kat edememiş beni hem şaşırtıyor hem de cesaretlendirici tavırlar sergiliyordu.

    3,5 aylık stajın il 1 ayında bi gibim olmadı
    ···
   tümünü göster