1. 1.
    +3 -2
    irkçi kelimesinin anlami

    bugün geçerli olan felsefi düşünceye göre, politik yönden özellikle devlete yaratıcı ve uygarlık verici bir kuvvet yakıştırmaktan ibaret kalır. fakat burada eski ırk şartlarına gerek yoktur. devlet, daha çok ekonomik gereksinimlerden veya siyasal güçlerin faaliyetlerinden meydana gelir. bu anlayış, ırkla ilgisi olan ilkel kuvvetlerin anlaşılamamasına ve kişinin değerinin hafife alınmasına sebep olur.

    uygarlık meydana getirmeye yetenekli olan ırklar arasındaki farkları kabul etmeyen kimse, kişiler hakkında hüküm vermeye kalkıştığı zaman yanılmaya mahkumdur. irklar arasında fark görmeyip eşitlik ilkesini kabul etmek, insanlar arasında da aynı sonuca varmayı gerektirir. aslında marksizm de, mevcut olan genel bir felsefi düşüncenin, yahudi karl marx tarafından açık bir politik doktrine çevrilmesinden başka bir şey değildir.

    irkçılık insanlık içinde, çeşitli ırkların değerini kabul eder. irkçı inanış için, devleti bir amaç saymak ilkesi vardır. bu amaç da, ırkların varlığının korunmasından ibarettir. irkçılık, onların eşitliğine asla inanmaz.

    irkçılık, insanlığa bir ideal aşılamanın gereğine inanmıştır. çünkü ırkçılığa göre bu inanış insanlığın varlığı için birinci şarttır. herhangi bir ahlak, kendinden daha yüksek bir ahlakı savunan bir ırk için tehlike oluşturuyorsa, ırkçılık o ahlakın hayat hakkını kabul etmez. çünkü melezleşme ve zencilerin zürriyeti ile işgal edilecek bir dünyad, güzellik ve soyluluk hakkındaki bütün inanışlar ve insaniyetin geleceği hakkında bütün ümitler kökten yok olur.

    kültür ve uygarlık, bu dünya üzerinde üstün ırkın varlığına, ayrılmak kabul etmez bir şekilde bağlıdır. bu gerçeğin ortadan kalkması, dnya üzerine bir barbarlık devrinin karanlık örtülerini çekecektir. uygarlığı meydana getirenlerin kökünü kazımak, cinayetlerin en nefret edileni ve günahların en büyüğüdür.

    allah'ın en büyük eserine saldırmaya cesaret eden kimse allah'a küfrederek, cennetin elden kaçırılmasına yardımcı olur.

    irkçı görüş, iyiyi seçip ayırmak suretiyle gelişme sağlayacak kuvvetlere faaliyetlerini geri verdiği ve bu çalışmaları organize ettiği an, tabiatın en büyük iradesini gerçekleştirmiş olur. i̇şte bu şekilde bir gün, daha iyi bir insanlık, dünyamızı büyüleyerek bütün çalışma alanlarının kendisi için serbest olduğunu görür. zaten uzak bir gelecekte de olsa, bir takım sorunlarla karşı karşıya kalınacağına ve bu konuları sadece dünyanın bütün olanaklarına ve doğal kaynaklarına sahip olan üstün ırka mensup bir milletin çözebileceğine inanmaktayız.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster